in

Istramet: Tuča i vjetar, prve pahulje snijega i mećava

Foto Istramet

Uz obalu tuča i vjetar, prve pahulje snijega u središnjoj Istri ove sezone, mećava u Gorskom kotaru i Sloveniji

Sukladno prognozama modela, u nedjelju navečer Istru je zahvatio novi oborinski val, a zahvaljujući niskim temperaturama zraka u dijelu središnje Istre zabilježene su prve pahulje snijega ove sezone!

Uz obalu je mjestimice bilo tuče, kao primjerice u Poreču gdje je zabijelila površine. Tuča je zabilježena i na širem pulskom području, dok je prema unutrašnjosti poluotoka susnježica bila češća pojava. Lokalno je bilo i umjerenog snijega, a stvorio se i tanji snježni pokrivač, naročito na Tinjanštini.

Nakon prestanka oborina i razvedravanja, temperature zraka brzo tonu u minus, stoga će biti poledice. Oprezno u prometu!

Kao što je Istramet ranije već izvještavao, zapadnu Istru pogodio je jak zapadnjak i jugozapadnjak, stoga je bilo problema, naročito na Umaštini gdje su vatrogasci sudjelovali u spašavanju jedrilice.

Na Učki i Ćićariji te u Gorskom kotaru pada snijeg, a lokalno je umjeren i jak. Sloveniju je također zahvatila hladna fronta uz gusti snijeg i prave krpetine.

Nakon vrlo turbulentne nedjelje, u novi tjedan ući ćemo s burom i djelomice sunčanim vremenom. Međutim, već u utorak zapuhat će zapadnjak, a u srijedu jak jugozapadnjak, što je uvod u novu intenzivnu promjenu vremena koja stiže u četvrtak. O svemu više u Istrametovoj trodnevnoj prognozi

cijepljenje cjepivo korona

Plan cijepljenja od 29. studenog u Puli, Poreču, Umagu, Rovinju, Buzetu, Labinu i Pazinu

Mjesec borbe protiv ovisnosti: Djeca alkoholičara – Riječ psihologa