in

ISTRAMET: U subotu navečer brza, ali i intenzivna hladna fronta. U gorju uz prolaznu mećavu

Foto GEORGE DESIPRIS za Pexels - Ilustracija

Preko našeg područja večeras će se premjestiti hladna fronta uz oštar pad temperature zraka, 5-10 mm kiše, dok se u gorju očekuje prolazna snježna mećava. Riječ je o uobičajenoj travanjskoj promjeni vremena, a koja nam nažalost ne donosi konkretnije količine kiše. U višem gorskom području prema svemu sudeći moglo bi pasti 5-15 cm snijega, dok nam nakon prolaska fronte i razvedravanja prijeti slab mjestimičan mraz.

Umjeren i jak jugozapadnjak naglo će zamijeniti sjeverac, a zatim i jaka bura koja će prolazno imati olujne udare. Temperatura zraka večeras će se naglo strmoglaviti, ali sa zahladnjenjem slijedi i postupan prestanak kiše.

Svakako valja istaknuti kako je zbog vjetra DHMZ izdao najžešći, crveni stupanj upozorenja za zapadnu obalu Istre i Kvarner. Očekivani udari vjetra penjat će se do 120 km/h na zapadu Istre i čak 140 km/h podno Velebita.

Vrijeme će se brzo smiriti, stoga nas već od nedjelje očekuje pretežno sunčano i svakim danom sve toplije vrijeme, međutim jutra će biti hladna uz mjestimičan mraz, piše Petar Radovan s portala Istramet.

Tip oborine večeras za vrijeme prolaska fronte (WRF, Istramet)

Uskrsna trpeza - Foto Davtyan za Unsplash hrana jaja

Uoči Uskrsa inspektori pojačano provjeravaju hranu: Evo što će posebno pregledati

Stancija Bembo - Foto Istarska županija

Obilježena 78. godišnjica formiranja bataljuna Pino Budicin: “Vrijednosti antifašizma dužni smo prenositi na mlade generacije”