in

ISU za porečke penzionere zatražio 20% popusta za ODVOZ SMEĆA

Mario Ritoša (Predsjednik Istarske stranke umirovljenika )

Predsjednik Istarske stranke umirovljenika Poreč Mario Ritoša izvijestio je da je predsjedništvo podružnice pokrenulo inicijativu prema Gradu Poreču i komunalnom poduzeću Usluga kojom žele ostvariti popust za odvoz komunalnog otpada za sve umirovljenike s područja Poreča i okolnih naselja i to u visini od 20%.

Inicijativu je podržao i koalicijski partner – porečki IDS.

-Umirovljenici su svjesni razloga zašto je cijena odvoza otpada povećana. Svjesni su povećanih troškova za zbrinjavanje otpada i znaju da sav komunalni otpad ne završava više na odlagalištu u Poreču, već se vozi na zajedničko odlagalište u Kaštijun, što znači da se smeće više ne odlaže, već se zbrinjava, a to svakako ima i svoju cijenu, navodi Ritoša.

-I zato se ne slažemo s  kritikama upućenim na račun Grada i komunalnog poduzeća Usluga. Moramo reći da povećanje cijena za odvoz otpada i njegovo zbrinjavanje nije specifičnost Poreča, već dobro znamo da se to događa na cijelom području Istre, ali i Republike Hrvatske i tim više nas čude toliko jake i zlonamjerne kritike. Mi znamo i svjesni smo zasluge komunalnog poduzeća Usluga za dosadašnji izgled, čistoću i urednost našeg grada, te ih pozivamo da i ubuduće budu tako dobri, a mi umirovljenici bit ćemo im na tome beskrajno zahvalni, istaknuo je čelnik ISU-a.

Zašto umirovljenici traže popust?

-Htjeli bismo ponovno podsjetiti sve građane našega grada da prosječna mirovina porečkih umirovljenika iznosi u prosjeku  2.540 kuna. S takvim mirovinama umirovljenici teško žive. Zato se  obraćamo gradskoj vlasti i Usluzi da budu još jednom socijalno osjetljivi, da još jednom pomognu najranjiviju skupinu svojih sugrađana, i da se još jednom uzdignu i budu korak ispred svih, kao što su i do sada često bili, te da pokažu koliko im je stalo do umirovljenika i pokušaju kroz tu mjeru vratiti bar dio onoga što su  umirovljenici dali svom gradu, pojasnio je Ritoša razloge ove inicijative.

Istarska stranka umirovljenika ne predstavlja samo svoje članove i ne brine samo za njih. U središtu interesa Istarske stranke umirovljenika su se svi umirovljenici Poreča, zaključio je predsjednik ove stranke.

Zbog zatvorene ceste učenici OŠ Finida iz naselja Antonci čekaju autobus u Kosinožićima ili St. Portun

Istramet: Zbog tuče u Tinjanu i Vižinadi štete na poljoprivrednim kulturama