in

Istramet: Zbog tuče u Tinjanu i Vižinadi štete na poljoprivrednim kulturama

Foto: Istramet

Nedjelja je započela stabilnim vremenom uz sunčana razdoblja, naročito uz obalu. No da se sprema promjena moglo se uočiti po pojačanom južnom vjetru i specifičnim oblacima. Ujutro je, naime, zabilježena rijetka vrsta po nazivu Undulatus Asperatus.

Sredinom dana atmosfera se naglo destabilizirala, a do razvoja najjačih sustava došlo je na dijelu poluotoka gdje je to WRF predvidio, u što se možete uvjeriti u našoj jutrošnjoj objavi. Sunčana razdoblja ubrzo su zamijenili lokalni pljuskovi praćeni sporadičnom grmljavinom, dok je na moru došlo do razvoja velikog shelf clouda.

Najintenzivniji pljuskovi zabilježeni su na području Tinjana i Vižinade gdje je sitna tuča stvorila tanji ledeni pokrivač. Tuča je povremeno bila i krupnija, odnosno do veličine lješnjaka što će zasigurno uzrokovati štete na poljoprivrednim kulturama. Temperatura zraka za vrijeme najintenzivnije tuče lokalno se snizila ispod 5 °C.

U idućim satima očekuje nas nastavak nestabilnog vremena, no ovako snažnih nepogoda s tučom ne bi trebalo biti.

Do 17 sati najviše kiše palo je u Žužićima kraj Tinjana, 29 mm. Zatim slijede Mekiši kod Vižinade s 25 mm, Špinovci (20 mm), Višnjan (16 mm) i Kanfanar (10 mm).

Mario Ritoša

ISU za porečke penzionere zatražio 20% popusta za ODVOZ SMEĆA

Puno medalja za stolnotenisače Vrsara Lea Lukeza, Paola Pulića, Emu Brizić i Anu Lukez