in

Italija uvela obavezne covid potvrde za sve zaposlene: Strah, prosvjedi, blokade, zastoji u prometu…

S jedne strane, strah od protesta na društvenim mrežama i prosvjeda na ulicama kojih je bilo proteklih dana, a s druge stresni test za cijeli sustav zemlje – od logistike do prijevoza i ljekarni. Danas, 15. listopada, prekretnica je zbog obaveznih covid potvrda za 23 milijuna zaposlenih Talijana u privatnom i javnom sektoru. Vlada pokušava ovom mjerom vratiti život u normalu budući da se približavaju najhladniji mjeseci u godini, prenosimo vijest s tršćanskog portala Trieste Cafe.

Kritičari navode da je mjera udar na osobne slobode, dok zagovornici tvrde da mjera omogućava daljnje ublažavanje mjera.

Policija je prije tjedan dana uhitila 12 ljudi, među njima i dva lidera krajnje desne stranke, nakon što su se prosvjedi protiv te mjere pretvorili u sukobe s policijom.

Lučki radnici u Trstu planiraju blokirati luku, a bit će i drugih prosvjeda diljem zemlje.

U tvrtkama u kojima svi radnici ne budu imali covid potvrde mogu biti kažnjene s do tisuću eura. Covid potvrda već je uvedena u nekoliko drugih sektora u Italiji, poput obrazovnog i zdravstvenog. Ukupno je 85 posto Talijana starijih od 12 godina primilo barem jednu dozu cjepiva, prenose talijanski mediji.

Video s prosvjeda u Trstu i Genovi možete pratiti na FB na stranici

https://www.facebook.com/watch/corrieredellasera/

maske maskice korona covid

Istarski Stožer: U petak 17 novozaraženih

Mjesec poduzetništva u Poreču za najmlađe - ključar tržnica

Đir po poduzetnom Poreču