in

Iz Hrvatske krenuo konvoj materijalne pomoći Turskoj

Foto Ravnatljstvo civilne zaštite MUP HR

Temeljem Odluke Vlade RH o slanju materijalne pomoći Republici Turskoj, 10. veljače 2023. je iz Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom prema Turskoj upućen konvoj pomoći u vidu opreme za zbrinjavanje stanovništva te hrane i medicinske opreme (deke, vreće za spavanje, kreveti na kat, madraci, poljski kreveti, zimski šatori, zaštitne maske, naočale, respiratori, sanitetski materijal, dezinficijensi i sl.) u vrijednosti 819.601,50 eura

Ravnatljstvo civilne zaštite MUP HR
Foto Ravnatljstvo civilne zaštite MUP HR

Ispraćaju konvoja nazočili su  ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut i veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj NJ.E. Yavuz Selim Kiran.

Tom prilikom, ravnatelj  je istaknuo kako je u vrlo kratkom vremenu, od donošenja Odluke Vlade, Ravnateljstvo civilne zaštite u suradnji s Ravnateljstvom za robne zalihe i Ministarstvom zdravstva pripremilo svu najpotrebniju opremu koja se šalje danas u Tursku. Ovdje smo još jednom pokazali sinergiju svih humanitarnih organizacija i države u cilju pomoći  narodu koji je stradao u potresu. Hrvatska je i ovim putem pokazala solidarnost prema Turskoj, kao što su i oni nama u donacijama i opremi za vrijeme potresa koji su se dogodili u Hrvatskoj – zaključio je ravnatelj Trut.

Konvoju s opremom i prehrambenim artiklima koju je dalo Ravnateljstvo civilne zaštite, Ravnateljstvo za robne zalihe i Ministarstvo zdravstva, priključili su se i kamioni s pomoći koju daju Hrvatski Crveni križ i Hrvatski Caritas.

Osim ravnatelja Truta i veleposlanika Kirana, ispraćaju konvoja za Tursku nazočili su i predsjednik Hrvatskog Caritasa monsinjor Bože Radoš te izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt. 

Vlada RH, u suradnji s Hrvatskim Caritasom i Hrvatskim Crvenim križem, upućuje  financijsku pomoć Sirijskoj Arapskoj Republici u iznosu od 200.000,00 eura. 

Izvor Ravnatljstvo civilne zaštite MUP HR

Foto MUP

MUP: Postani policajac – policajka

Foto Grad Poreč - Prvi Sunčani info dan

Sunčani info dan u POREČU: Veliki interes građana za solarne elektrane