in

Jak vjetar otežava promet na Jadranskoj magistrali

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 na 62+400 km između čvorova Komin i Breznički Hum u smjeru Goričana vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h, javio je u 7 sati Hrvatski autoklub (HAK) koji poziva vozače na oprez. 

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupna vozila).

Na A1 Zagreb – Split – Ploče se zbog izvanrednog održavanja na vijaduktu Drežnik u smjeru Dubrovnika vozi suženim kolnikom zbog čega su mogući kraći zastoji.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Na Bregani se na izlasku iz zemlje u teretnom prometu čeka do pola sata. U pomorskom prometu nema poteškoća, izvijestio je u utorak HAK.

Krčki most (DC102):

  • vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 1. ožujka 2021.).

Istarski ipsilon (radovi):

  • između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenja: između čvorova Cerovlje i Lupoglav zabrana je za vozila šira od 3,00 m; između čvorova Lupoglav i Vranja u oba smjera zabrana je za sve izvanredne prijevoze; između čvorova Rogovići i Ivoli u smjeru Rijeke zabrana je za izvanredne prijevoze širine veće od 3,00 m;

Zatvorene su državne ceste:

  • DC512 Makarska-Ravča od Gornjih Igrana do zaseoka Brikve (od 1. do 3. ožujka od 9 do 17h). Obilazak: ŽC6199-Šošići-Kozica (DC62)-Ravča;
  • DC2 Osijek-Bizovac (15. ožujka);
  • DC14 u zoni čvorišta Andraševec –Bračak (13.svibnja);
  • DC38 u Požegi (od 07:00 do 17:00 sati do 31. svibnja);
  • DC70 Omiš (DC8)-Naklice-Gata-čvor Blato na Cetini (A1), od tvornice Galeb do raskrižja za Zakučac (od 1. do 7. ožujka od 9 do 12 te od 17 do 24 sata u trajanju do 30 min). Obilazak: državnom cestom DC8 Omiš–Podstrana (Strožanac) te županijskom cestom Ž6142 Podstrana (Strožanac)-Žrnovnica;
  • DC117 Komiža-Vis (14. ožujka).

Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Pozivamo vozače da prate upute nadležnih službi.

Bez struje 2. ožujka naselja na području Višnjana i Poreča

VRSARANKE pobijedile u Bjelovaru