in

Jučer bez poginulih u Istri, policija nastavlja s pojačanim kontrolama tijekom vikenda

Foto: MUP

Na Dan bez poginulih u prometu na području Policijske uprave istarske nije se dogodila niti jedna prometna nesreća s poginulim osobama u prometu

Jučer je diljem Europe obilježen Dan bez poginulih u prometu, koji se obilježava već petu godinu za redom, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL. Intencija obilježavanja ovog dana bila je da svi sudionici u prometu razmisle o rizicima te o tome kako njihovi postupci utječu na druge sudionike u prometu, kao i da razmisle o načinima smanjivanja rizika i povećanja sigurnosti. S tim ciljem, od 16. do 22. rujna provode se i Dani sigurnosti u prometu, pod sloganom ”Ostani živ i spasi živote drugih”.

Na području Policijske uprave istarske tijekom jučerašnjeg dana nije se dogodila niti jedna prometna nesreća s poginulim osobama. Evidentirane su četiri prometne nesreće, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede.

Pred nama je još jedan vikend te će istarska policija i narednih dana provoditi pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća. Naglasak će biti na  sprječavanju i sankcioniranju najtežih prekršaja, a posebice tzv. četiri glavne ubojice u prometu: alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel. Osim toga, policija će aktivnosti usmjeriti prema recidivistima, odnosno osobama koje grubo krše prometne propise te prema ranjivijim skupinama sudionika u prometu: vozačima motocikla i mopeda, biciklistima i pješacima.

Policija poziva vozače da se ponašaju odgovorno i da poštuju prometne propise kako bi se smanjila stradavanja sudionika u prometu. Vodite računa o svojoj sigurnosti i o sigurnosti drugih sudionika u prometu, objavila je PU istarska.

VRSAR: Rezultati utakmica mladih nogometaša

VRSAR: Najava utakmica za vikend

S tržišta se povlači prehrambeni proizvod marke K PLUS: Ne preporuča ga se konzumirati

S tržišta se povlači prehrambeni proizvod marke K PLUS: Ne preporuča ga se konzumirati