in

Jutros na Poreštini položeni vijenci u čast Danu antifašističke borbe

Foto Tanja Kocijančić

Uoči sutrašnjeg Dana antifašističke borbe jutros su u Poreču položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve sudionike NOB-a i antifašističke koalicije, koji su nam svojom borbom prije 74 godine osigurali slobodu.

Delegaciju su činili Udruga antifašističkih boraca Poreštine predvođena predsjednikom Arduinom Matoševićem i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na čelu s Mirom Sošićem, te gradonačelnik Loris Peršurić, njegovi zamjenici Elio Štifanić i Sanja Oplanić, te potpredsjednica Gradskog vijeća Gordana Šušljik.

Vijenci su položeni kod spomenika na Narodnom trgu, a zatim i na Trgu Joakima Rakovca pored spomenika posvećenom tom istarskom narodnom heroju.

Istodobno su cvijećem ukrašeni i svi ostali spomenici NOB-a na cijeloj Poreštini.

Prije toga gradonačelnik Peršurić primio je u gradskoj palači delegaciju UAB-a Poreštine.

Izrazivši zadovoljstvo što uz državni praznik antifašizma prima predstavnike porečkih antifašista, Peršurić je istaknuo da upravo Istra i Poreč vrijedno njeguju i čuvaju antifašističke vrijednosti.

–Osim tradicije obilježavanja proteklih godina aktivno radimo i na obnavljanju spomenika NOB-a na području Poreča, a tako ćemo i nastaviti. U antifašističkoj borbi utemeljena je i današnja Republika Hrvatska i naša je dužnost stvarati uvjete za čuvanje sjećanja i njegovanje tradicija hrvatskog antifašizma kao civilizacijske tekovine. To je ne samo naša tekovina, već tekovina cijele Europe, rekao je Peršurić.

Predsjednik udruge Matošević zahvalio je gradonačelniku na prijemu i suradnji kako s Gradom, tako i s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Foto Tanja Kocijančić

GASTRO ASTRO u Višnjanu – 21. lipnja na Placi kuhaju DAVID SKOKO i DENIZ ZEMBO

POREČ: Policija traži svjedoke prometne nesreće kod Doma zdravlja