in

Kad će se u Špadićima izgraditi nogostup uz ogradu hotela Park?

Ulica Špadići po ljeti/Tanja Kocijančić

Na sjednici Gradskog vijeća Poreča, održanoj sinoć, ponovno je bilo riječi o potrebi izgradnje nogostupa u Ulici Špadići, uz ogradu hotela Laguna Park pa sve do marketa Konzum. Opet je to pitanje postavio Mario Ritoša (ISU) koji je to pitao lani u rujnu, kada mu je rečeno da će se nogostup izgraditi odmah nakon turističke sezone.

-Hoće li se i kada izgraditi nogostup koji je još prošle godine trebao biti napravljen. Građani pitaju jer vide da se ništa ne dešava, pitao je Ritoša.

Zanimalo ga je gdje je zapelo, budući da ta ulica ima nogostup samo s jedne strane, i to vrlo uski od tek 1,20 metara kojim ljeti prolazi na tisuće ljudi na putu prema moru. Ljeti je problem i taj što nogostup u donjem dijelu, gdje se nalaze ugostiteljski lokal, Konzum i slastičarnica Nadija, uzurpiraju automobili koji se redovito ondje nepropisno parkiraju.

Gradonačelnik Loris Peršurić kazao je da su s Mjesnim odborom Veli Maj dogovorili da se gradnja tog nogostupa malo odgodi radi postavljanje ostale planirane infrastrukture, kako se cesta ne bi ponovno morala opet prekopavati zbog građevinskih radova. Naglasio je da su sve pretpostavke za gradnju nogostupa napravljene još u vrijeme dok je Plava laguna obnavljala hotel Park, pa se on planira napraviti u širini od 1,50 metara.

-Bit će sve u skoro vrijeme riješeno, najavio je gradonačelnik.

Tar: Provaljeno u Ininu benzinsku postaju

U najavi šest novih direktnih zračnih linija iz Francuske prema Hrvatskoj – među kojima i Bordeaux-Pula