in

U najavi šest novih direktnih zračnih linija iz Francuske prema Hrvatskoj – među kojima i Bordeaux-Pula

Hrvatska turistička ponuda te njezini potencijali u zdravstvenom i SPA segmentu predstavljeni su u sklopu 37. izdanja specijaliziranog sajma za široku publiku Les Thermalies koji se održao u Parizu. Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj drugu godinu zaredom predstavilo je hrvatsku ponudu na ovom jedinstvenom sajamskom događanju posvećenom zdravstvenom i SPA turizmu, talasoterapiji i termalizmu.

 „Upravo se zdravstveni turizam ocjenjuje izuzetno važnom nišom u privlačenju novih turista s ovog vrlo potentnog emitivnog tržišta s kojeg je u 2018. godini ostvareno 592.000 dolazaka te više od 2,2 milijuna noćenja, što je u odnosu na 2017. godinu porast od 8 posto“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Više od 300 renomiranih izlagača iz cijeloga svijeta predstavilo je novitete u tretmanima s morskom i termalnom vodom, nutricionizmu te novim tehnologijama u SPA industriji. Hrvatska je izazvala velik interes zainteresiranih posjetitelja koji su se zanimali za pokriće troškova od strane zdravstvenog osiguranja, ali i o cijenama, dostupnosti, kvaliteti usluga i smještaja. Kao glavne prednosti istaknute su odlična klima, visoka razina kvalitete smještajnih kapaciteta te vrhunsko medicinsko osoblje.

„Izuzetno smo zadovoljni što su ostvareni porasti dolazaka i noćenja u razdobljima pred i posezone te što Francuzi u sve većem broju dolaze u regije u kojima dosad nisu bili brojni gosti poput Kvarnera, Zagreba, Istre ili Slavonije. Sve je to posljedica širenja produkcije postojećih turoperatora, ali  i otvaranja Hrvatske kao potpuno nove destinacije kod pojedinih novih francuskih organizatora putovanja. Prema informacijama koje dobivamo iz redovnih susreta s turoperatorima, predviđanja za sezonu 2019. godinu su dobra te bi se dobri trendovi prodaje trebali nastaviti i u ovoj godini“, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.

U prilog još boljim dolascima s francuskog tržišta ide i sve bolja zračna povezanost. Uz brojne nove charter letove, u 2019. godini u najavi je šest novih zračnih linija. Zračna kompanija Volotea otvara linije iz Lyona za Dubrovnik i Split, Marseillea za Rijeku te Bordeauxa za Pulu. Air France uz povećanje letova za Dubrovnik za čak 150 posto u odnosu na 2018. godinu najavljuje i otvaranje nove direktne zračne linije za Split iz Pariza, a Easy Jet otvorenje direktne linije iz Nantesa za Dubrovnik, piše u priopćenju HTZ-a.

Kad će se u Špadićima izgraditi nogostup uz ogradu hotela Park?

Valamarova podrška porečkim školama