in

KAŠTELIR: Dovršena gradnja kanalizacije i nove javne rasvjete u Rojcima

Foto Tanja Kocijančić

Kao što je bilo i najavljeno, gradnja kanalizacije i popratno komunalno uređenje naselja Rojci u Kašteliru dovršeno je ovih dana. Konkretno, jučer je asfalirana ulica u kojoj je izgrađen kanalizacijski kolektor s priključnim šahtovima u dijelu s novoizgrađenim kućama.

Paralelno uz to izgrađena je nova javna rasvjeta, postavljene su i nove vodovodne cijevi, a na kraju je ulica u dužini od 140 metara asfaltirana.

Riječ je o investiciji Općine Kaštelir-Labinci vrijednoj 255 tisuća kuna koju su izvele tvrtke Šalić iz Poreča i Elma-As iz Sv. Lovreča.

Prije oko mjesec i pol došlo je na gradilištu do zastoja i zaustavljanja radova zbog pandemije koronavirusa koja je uzrokovala probleme u poslovanju, no ipak je nakon nekoliko dana posao nastavljen.

Tada su izvođači radova zbog provođenja obaveznih epidemioloških mjera radili s manje radnika, no posao je ipak dovršen prije ljeta. To je općini bio prvotni plan, budući da se i u tom dijelu Kaštelira nalazi poveći broj privatnih iznajmljivača i kuća za odmor.

NOVIGRAD: Preuređen dječji park u Karpinjanu

Kapelica na groblju u Labincima dobila novo ruho