in

KAŠTELIR-LABINCI: Predavanje o kriznim situacijama i pripremi za katastrofe

Foto Crveni križ Poreč

Kako reagirati u kriznoj situaciji ili pomoći nekome pokraj sebe iznimno je vrijedno znanje koje bi svatko od nas trebao imati te po potrebi to znanje obnavljati kako s godinama ne bi palo u zaborav. To se tiče svakog pojedinca, i zato pozivamo sve mještane Općine Kaštelir-Labinci na odlično, edukativno predavanje pod nazivom “Priprema za katastrofe” koje u srijedu 22. veljače, od 18 do 19 sati, u Zajednici Talijana Labinci organizira Gradsko društvo Crvenog križa Poreč.

Nesreće, krize ili prirodne katastrofe sastavni su dio života, i u svakome od nas leži odgovornost da u takvim situacijama, koje se eventualno mogu dogoditi, reagiramo bez panike i učinkovito, na vlastitu dobrobit, kao i svih oko nas.

Dosadašnja iskustva Crvenog križa pokazuju da mnogi građani nemaju potrebna znanja, odnosno, ne znaju kako reagirati u kriznim situacijama, a tu je edukacija od ključne važnosti. Tako će svi koji dođu na ovo predavanje od iskusnih djelatnika Crvenog križa saznati kako funkcionira sustav Civilne zaštite te dobiti korisne i konkretne savjete kako se pripremiti za krizu i po potrebi djelovati. Vjerujemo da će mještani prepoznati važnost ovog predavanja i sve benefite koje ono donosi te da će se odazvati u velikom broju i postati educirani i odgovorni članovi zajednice, priopćeno je iz Općine Kaštelir-Labinci.

Sabor IDS-a u Novigradu - Foto IDS

Paus na Saboru IDS-a u Novigradu: „Svaki čovik, svaki metar“ nova politička platforma za bolju i napredniju Istru

Foto di Gordon Johnson da Pixabay ilustracija mozak psihologija

Tjedan psihologije u Poreču – Donosimo bogat program predavanja i edukacija