in

Paus na Saboru IDS-a u Novigradu: „Svaki čovik, svaki metar“ nova politička platforma za bolju i napredniju Istru

Sabor IDS-a u Novigradu - Foto IDS

Danas je Istarski demokratski sabor održao 36. po redu Sabor stranke, nakon što je ovog tjedna obilježio 33. godišnjicu političkog djelovanja. Sabor je održan u Novigradu, gdje su se uz  članove najjače regionalne stranke u Hrvatskoj okupili i gosti iz drugih lijevo-liberalnih političkih stranaka i organizacija – Davor Nađi (FOKUS), Anka Mrak Taritaš (GLAS), Radimir Čačić (Reformisti), Sandro Jurman (HSLS), Davorko Vidović (Socijaldemokrati), Vili Bassanese (SDP), Emina Đurašević (SDSS), Maurizio Tremul (Unione Italiana), Damir Pilepić (PGS), Ivan Lukež (Demokrati), Enco Crnobori (HSU), s kojima IDS dijeli liberalna uvjerenja.

Dalibor Paus - Sabor IDS-a u Novigradu - Foto IDS
Dalibor Paus – Sabor IDS-a u Novigradu – Foto IDS

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus istaknuo je da je IDS tijekom posljednja tri desetljeća provodio politike zahvaljujući kojima je Istra danas najrazvijenija regija u Hrvatskoj, no istaknuo je kako se taj IDS-ov put danas nalazi na prijelomnoj točci.

Dalibor Paus - Sabor IDS-a u Novigradu - Foto IDS
Sabor IDS-a u Novigradu – Foto IDS – 18-2-2023

Svijet se mijenja i mi koji smo danas ovdje trebamo preuzeti odgovornost za stvaranje novih i kvalitetnijih temelja za dugoročno održivo društvo, u uvjetima borbe protiv inflacije, rastućih ekonomskih nejednakosti, borbe protiv negativnih klimatskih promjena i sve to u jeku rata u Europi. To od nas traži jedinstvo i zajedničke napore da zaštitimo interese svakog čovika i svakog metra Istre“, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus te je nadodao kako su veliki izazovi prilika da se stisne reset i da se nove politike kreiraju bolje i pravednije.

Dalibor Paus - Sabor IDS-a u Novigradu - Foto IDS
Jakovčić i Čačić – Sabor IDS-a u Novigradu – Foto IDS

Istra je IDS-ov prioritet, a Istra to su njezini ljudi i prostor u kojem živimo. Zato su u fokusu IDS-a, u fokusu naših politika svaki čovik i svaki metar istarske zemlje“, zaključio je Paus, koji je predstavio novu političku platformu za bolju i napredniju Istru koja se zove „Svaki čovik. Svaki metar.“

Zaštita zajedničkog prostora kroz borbu protiv bespravne gradnje i očuvanje okoliša, tranzicija na klimatski neutralne prakse u upravama jedinica lokalnih samouprava i politike koje će osigurati da Istra bude regija za sve generacije čine okosnicu nove IDS-ove političke platforme, koja okuplja pametne ljude koji će raditi za boljitak Istre za sve buduće generacije.

Na kraju, ne možemo ne primijetiti da unatoč nekim slabostima i nesigurnostima koje tinjaju u cijeloj Hrvatskoj i Europi, Istra je sigurna regija s najljepšim prirodnim bogatstvima s puno prilika za daljnji razvoj. Gledajući naprijed, ja vidim bolje sutra a koliko će to biti bolje – ovisi o nama samima“, zaključio je Paus, priopćeno je iz IDS-a.

Rocco Žiković - Foto obiteljski album

Funtanjan Rocco Žiković zabio pobjednički gol za austrijsku momčad

Foto Crveni križ Poreč

KAŠTELIR-LABINCI: Predavanje o kriznim situacijama i pripremi za katastrofe