in

KAŠTELIRCI odradili zadnju sjednicu Vijeća – JUGOVAC: Bez zajedništva svih vijećnika ne bismo toliko postigli

Foto Tanja Kocijančić

Vijećnici Općine Kaštelir-Labinci odradili su u srijedu navečer posljednju sjednicu u ovom sazivu. Sljedeća će biti nakon lokalnih izbora, koji su planirani sredinom svibnja. Bila je to ujedno i oproštajna sjednica za uskoro bivšeg načelnika Enija Jugovca, koji se na kraju sjednice oprostio s vijećnicima i suradnicima. Naime, nakon 24 godine neprekidnog vođenja općine Jugovac će nakon izbora u mirovinu.

Kaštelirsko vijeće – Zadnja sjednica – Foto Tanja Kocijančić

-Bez suradnje i zajedništva svih vijećnika, bez obzira na stranačku pripadnost, ne bismo toliko toga postigli, rekao je Jugovac, posebno istaknuvši angažman vijećnika koji su u vijeću čak od 1997. – HDZ-ovaca Valtera Bratovića i Bruna Legovića. Upravo zahvaljujući njihovom angažmanu, podsjetio je načelnik, uspjeli su osnovnu školu temeljito obnoviti i dograditi. A kasnije je do škole napravljena i sportska dvorana, ali tu je i niz drugih realiziranih važnih kapitalnih projekata kao što su uspješna poslovna zona i ambulanta sa stomatološkom ordinacijom.

Zahvalio se aktualnim vijećnicima za rad u protekle četiri godine – donijeto je mnogo odluka i brojne investicije su realizirane, poput temeljite obnove prometnice u Labincima za koju su dobili sufinanciranje od 5 milijuna kuna, uz još niz drugih manjih i većih investicija.

Podsjetio je na lani otvorenu jednu jasličku grupu kao privremeno rješenje, a zbog velikih potreba roditelja.

Jugovac je naglasio da su pripremili dokumentaciju i dobili građevnu dozvolu za gradnju novog vrtića s jaslicama, koji će biti smješten pored igrališta u Labincima.

-Želim vam u radu puno tolerancije i suradnje i ubuduće, a sve kako bi se naša općina uspješno razvijala i dalje, poručio im je Enio Jugovac.

Napisala i snimila Tanja Kocijančić

Slovenija uvodi lockdown i nove mjere na granici

POREČ: Gotovo milijun kuna za udruge koje se bave djecom i mladima, umirovljenicima, plesom, kulturom…