in

ROVINJ: Prvo edukativno – ekološko druženje novoosnovane BIOISTRA

Novoosnovana rovinjska podružnica Udruge za promicanje održivog razvoja i kvalitete života BIOISTRA, organizira svoje prvo edukativno – ekološko druženje pod nazivom “Walking with waste”. Predsjednica BIOISTRA-e Rovinj Zdenka Gudelj, dopredsjednik Edvard Vozila i koordinator ispred Predsjedništva Dean Mišić pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže u subotu, 27. ožujka, s početkom u 9.30 sati na parkiralištu ispred plaže Cisterna.   

– Ideja je da zaštićeno prirodno područje Cisterne, na području Grada Rovinja, očistimo od otpadaka koje za sobom ostavlja čovjek,  uz rekreativnu šetnju i kontrolirano prikupljanje samoniklog bilja – šparuga, maslačka i koprive. Istom čemo prigodom predstaviti program rada BIOISTRA-e Rovinj, objašnjava predsjednica Zdenka Gudelj.

Sudionici će biti podijeljeni u grupe od pet osoba, kako bi mogli ispoštovati sve propisane protuepidemiloške mjere i bezbrižno uživati u aktivnostima i druženju. Za svih će biti osigurane maske, bio-razgradive vrećice, rukavice i voda. Pred kraj druženja, u podne je predviđeno pripremanje marende od ubranog bilja i degustacija proizvoda sponzora i proizvođača udruge BIOISTRA. Budući da je Cisterna i bazično prirodno pojilište za stoku, koje želimo zaštititi, organizirat ćemo i obilazak farme Capra Istriana, koji će stručno voditi Dragutin Bajkovec.

– Svi koji to žele, imat će prigodu naučiti ponešto o suvremenim načelima održivog upravljanja i korištenja prirodnih resursa koji su nam na raspolaganju. Pričat ćemo i o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, procesu kompostiranja i kreiranju ruralnih održivih destinacija, pri čemu je posebno važno naglasiti ekološku proizvodnju tradicionalnih proizvoda, pojašnjava Vlasta Radoičić, predsjednica udruge BIO ISTRA i stručnjakinja za održivi razvoj.

Njeno predavanja održat će se s početkom u 13 sati.   

Radujemo se dolasku građana i podršci našem angažmanu za područja Cisterne, kako bismo ga zajedno sačuvali za generacije koje dolaze nakon nas, poručuju organizatori.

Zainteresirani svoj dolazak mogu najaviti na slijedeće brojeve telefona: 098 367 807 (Zdenka), 091 261 7126 (Dean) ili 091 522 4245 (Edi), a više o radu udruge BIO ISTRA i same rovinjske podružnice mogu vidjeti na njenim službenim internetskim stranicama www.bioistra.hr.

Pliško: Marčana dobila najmoderniji vrtić – USKORO KREĆU UPISI

Slovenija uvodi lockdown i nove mjere na granici