in

Kaštelirski vijećnici osigurali 500.000 kuna za sufinanciranje gradnje rotora u Labincima

Foto Tanja Kocijančić - Konstituirajuća sjednica Vijeća 2021. - Novi sastav vijećnika

U srijedu, 8. veljače, održana je 17. sjednica Općinskog vijeća Općine Kaštelir-Labinci. Sjednica je održana elektroničkim putem.  Vijećnici su se morali izjasniti za dvije točke dnevnog reda, a bile su to odluka o sufinanciranju izgradnje kružnog raskrižja Labinci  i odluka o imenovanju stručnog povjerenstva za davanje koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Kaštelir-Labinci.

Obje su odluke vijećnici usvojili jednoglasno te će tako Općina Kaštelir-Labinci sudjelovati u sufinanciranju programa izvanrednog održavanja, tj. u izgradnji kružnog toka na najopasnijoj prometnoj točki na području te općine. Sredstva su osigurana u proračunu u iznosu od 500.000 kuna, odnosno 66.361,40 eura.

Radi se o rekonstrukciji raskrižja cesta ŽC5040 i ŽC5041 kojom će se urediti prometne površine i oborinska odvodnja, te izgraditi autobusno stajalište s nogostupom. Bit će to jedinstveno rješenje, odnosno četverokrako, smaknuto raskrižje županijskih cesta složenog oblika, tj. dvojno kružno raskrižje sa središnjim otocima. Gradnja rotora trebala bi u režiji Županijske uprave za ceste početi najkasnije 15. ožujka.

Također donesena je odluka o imenovanju stručnog povjerenstva za davanje koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova.

Njegovi zadaci bit će:

  1. suradnja s davateljem koncesije pri izradi studije opravdanosti davanja koncesije odnosno analize davanja koncesije, pri pripremi utvrđivanja uvjeta za davanje koncesije određenih posebnim zakonom i izradi dokumentacije za nadmetanje te pri definiranju uvjeta sposobnosti i kriterija za odabir najpovoljnije ponude,

Nač članak sa svim informacijama o gradnji kružnog toka u Labincima pročitajte na linku

upravna zgrada usluga odvodnja poreč

Usluga Poreč objavila natječaj za 7 radnika na neodređeno

Foto Dom obrtnika Poreč

POREČ: Predavanje HZZ-a o mjerama samozapošljavanja