in

Kolnici su mokri – Ako krećete na put, ne zaboravite na zimsku opremu

Foto Policijska uprava krapinsko-zagorske - Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost u prometu, policija poziva vozače na opreznu vožnju te poštivanje propisanih ograničenja i zabrana

Kolnici u Istri su mjestimice mokri i skliski te  Policijska uprava istarska upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, kao i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog mokrog i skliskog kolnika prianjanje pneumatika na podlogu znatno je otežano te se produžava zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima.

Kako se u posljednje vrijeme bilježi već broj sudara vozila i divljači na cestama Istarske županije policija skreće pozornost vozačima da se kreću brzinama primjerenim uvjetima na cestama izvan naselja zbog neočekivane pojave divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na opasnost pojave divljači.

Isto tako, vozače koji kreću na put prema Zagrebu, podsjećamo da u vrijeme zimskih uvjeta na cestama kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica moraju imati i koristiti zimsku opremu. Na dionicama na području Primorsko-goranske županije obvezna je zimska oprema za sve vrste motornih vozila na sljedećim prometnicama:

  • A6 Čvorište Bosiljevo 2 (A1) – Delnice – Rijeka (čvorište Orehovica, A7)

D3 Karlovac – Rijeka (D8) – tzv. stara cesta prema Karlovcu

Foto Cornhole klub Istra Pazin - Facebook

Žminj – 1. Zimska liga cornhola u nedjelju

Foto Andi Bančić - Pučko otvoreno učilište Poreč izrada ukrasi

POREČ: Besplatna dječja radionica izrade ukrasa