in

Komunalni radovi u Vranićima, Varvarima i Musaležu – danas počinje sanacija gradskih cesta

Nastavljaju se brojna ulaganja u komunalnu infrastrukturu Poreča, u dogovoru s mjesnim odborima i građanima. Kako doznajemo iz Grada Poreča, krenulo se s nasipavanjem i to u Humskoj ulici u naselju Vranići, gdje je uređeno parkiralište veličine 400 četvornih metara. U Mjesnom odboru Varvari nasipavanjem je uređen makadamski put u Ulici Buranka dužine oko 60 metara, te makadamski put kod škole u Varvarima u dužini od 100 metara.

U obližnjem naselju Musalež također je uređen makadamski put kod škole, u dužini 60 metara. Sve je radove izveo Vežnaver, obrt za usluge prijevoza i građevinske mehanizacije iz Vežnaveri.

Nakon što su rampe za invalide i osobe smanjene pokretljivosti napravljene u Vialama, nedavno su završene i one na Trgu Joakima Rakovca, a iste će biti napravljenje i u Ulici Maura Gioseffija.

Od danas starta sanacija rupa i oštećenja na gradskim prometnicama. Lokacije na kojima će se izvoditi radovi su na križanjima ulica Županije Somogy i Bruna Valentija, u Ulici Županije Somogy prema vrtiću, na križanjima ulice Županije Somogy i Kate Pejnović, te Vitomira Širole Paje. U ovoj potonjoj sanirat će se oštećenja na trotoaru.

Uređivat će se i sanirati oštećenja na prometnicama na Vialama, u Kandlerovoj, u Ulici Vladimira Gortana prema Mihe Županića, te na Trgu Joakima Rakovca. i u Mlinskoj ulici kod info punkta Usluge. Sanirat će se i na križanju ulica Jože Šurana i Pina Buducina, te ove potonje i Keršovanijeve ulice, u Ulici Nikole Tesle i kod parka Olge Ban (blizu Konzuma). Radovi će se odvijati i u Ulici Mate Vlašića na križanju s Pulskom ulicom, te na cesti od Poreča prema Dračevcu kod skretanja za Stanciju Bečić, gdje će se za vrijeme sanacije promet odvijati uz semafore.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena prometna signalizacija, te se mole svi sudionici u prometu za strpljenje i poštivanje privremene prometne regulacije, poručuju iz gradske uprave.

Izvođač asfalterskih radova je poduzeće Cesta Pula, a investitor je Grad Poreč.

Legendarni Zoran Predin na porečkoj BOOKtigi!

vrsar

Uhićeni zbor serije krađa u Vrsaru, Marčani, Medulinu i Svetvinčentu – šteta 200.000 kuna