in

Uhićeni zbor serije krađa u Vrsaru, Marčani, Medulinu i Svetvinčentu – šteta 200.000 kuna

Foto: Tanja Kocijančić

Pulska je policija riješila dvanaest kaznenih djela, kojima je vlasnicima pričinjena materijalna šteta od oko 200.000 kuna.

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 29-godišnjak počinio 12 kaznenih djela, od čega 11 teških krađa i jednu krađu, dok se 20-godišnjaka sumnjiči da je s njim počinio dvije teške krađe, objavila je danas Policijska uprava istarska.

Starijeg muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 19. veljače prošle godine do 26. ožujka ove godine provaljivao u vikend kuće i kuće u izgradnji na području Marčane, Medulina i Svetvinčenta, kao i da je provalio u jahtu u Vrsaru. Ukupna materijalna šteta koja je nastala tim djelima procjenjuje se na više od 200.000 kuna.

Prvo kazneno djelo počinio je krajem veljače prošle godine, kada je provalio u vikend kuću u Marčani i otuđio razne kuhinjske i kupaonske uređaje, sef, stolice i druge predmete, čime je 62-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Potom je u ožujku prošle godine provalio prvo u kuću u izgradnji u Ulici Kapovica u Medulinu, gdje je otuđio kuhinjske i kupaonske uređaje, televizor i razne alate, čime je 59-godišnjaka oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna, a potom je zajedno s 20-godišnjakom, na zemljištu u naselju Štokovci na području Svetvinčenta, razmontirao i otuđio dijelove limene garaže, čime je 36-godišnjem vlasniku nastala šteta od više tisuća kuna.

Kazneno djelo krađe, za koje ga se tereti, 29-godišnjak je počinio u svibnju prošle godine, kada je s gradilišta kuće u Pješčanoj Uvali otuđio razne građevinske alate i opremu, čime je pravne osobe iz Pule i Labina te 43-godišnjakinju oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

U razdoblju od listopada do prosinca prošle godine, osumnjičeni 29-godišnjak provalio je u tri vikend kuće u mjestu Pavići kraj Marčane te je otuđio opremu za solarni sustav, nekoliko televizora, hladnjak i druge predmete, čime je oštetio  dvojicu muškaraca u dobi od 52 i 55 godina za nekoliko desetaka tisuća kuna, dok iz treće kuće nije otuđio ništa.

Od kraja siječnja do 15. ožujka, 29-godišnjak je provalio u vikend kuću u Ulici Kapovica u Medulinu te je otuđio televizor, agregat, kosilicu, hladnjak, ronilačku opremu i druge predmete, čime je 60-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Također je u Ulici Krase pokušao provaliti u stan, no u tome ga je omeo 39-godišnji korisnik stana koji se u tom trenutku probudio. U noći s 21. na 22. ožujka, 29-godišnjak je provalio u dvije vikend kuće, i to u Ulici Montiron u Šišanu, gdje je otuđio televizor, igraću konzolu, sef, razni alat i druge predmete te u naselju Ševe u Medulinu, gdje je otuđio kuhinjske uređaje, svjetiljke i dječju ljuljačku. Materijalna šteta koja je nastala 57-godišnjaku i 43-godišnjaku iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Posljednje kazneno djelo 29-godišnjak je počinio s 20-godišnjakom u razdoblju od 24. do 26. ožujka, kada su u luci na Obali maršala Tita u Vrsaru provalili u jahtu, vlasništvo 55-godišnjeg talijanskog državljana, iz koje su otuđili navigacijski uređaj, dubinomjer, autopilot i druge predmete. Time su vlasnika oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni 29-godišnjak priveden je u pritvorsku jedinicu 30. ožujka u popodnevnim satima, dok je 20-godišnjak priveden jučer ujutro. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje.

Komunalni radovi u Vranićima, Varvarima i Musaležu – danas počinje sanacija gradskih cesta

Predavanje “Kako ne ući u bolest” 6. travnja u Poreču