in

KORAK BLIŽE KA NOVOM VRTIĆU: Vižinada potpisala ugovor s izvođačem radova vrijedan 10,6 milijuna kuna

Još jedna dobra vijest stiže iz Vižinade za roditelje s malom djecom. Jučer je načelnik Marko Ferenac potpisao ugovor sa zajednicom ponuditelja – tvrtkama Vladimir Gortan iz Pazina i Domprojekt iz Zagreba – o gradnji vrtića vrijedan 10,62 milijuna kuna. U ime zajednice ponuditelja ugovor je potpisao predsjednik Uprave Vladimira Gortana Darvin Žufić.
-Ovaj projekt bio nam je na samom vrhu liste prioriteta, jer je njegov značaj za našu zajednicu iznimno velik. Svakodnevno činimo sve da podižemo kvalitetu života našeg stanovništva, a za sve mlade obitelji s malom djecom upravo je novi vrtić s proširenim kapacitetima bila jedna od ključnih stvari koja im je nužna za svakodnevno funkcioniranje. Neopisivo sam sretan i zadovoljan što je ovaj dugo planirani projekt od početne ideje napokon došao do završne točke. Možemo reći da nas još samo nekoliko mjeseci dijeli od trenutka kada će novi vrtić otvoriti svoja vrata za sve mališane s područja naše općine, komentirao je načelnik.

Gradnja novog vrtića počet će u iduća dva tjedna, a trajat će osam mjeseci. Plan je da vrtić počne s radom u rujnu 2020., na početku nove pedagoške godine. Novi, prošireni vrtić moći će primiti 55 djece u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj skupini. Općina na teret svog proračuna planira zaposliti još tri odgajatelja.

Vižinada je, k tome, za izgradnju i opremanje vrtića sklopila i ugovor o obavljanju stručnog nadzora s porečkom tvrtkom Istra Inženjering, vrijedan gotovo 249 tisuća kuna.

ROKERICA U FUNTANI: Na ribarskoj fešti u petak svira Le Monde Band

PROMJENA TRENDA: Škola A. Štifanića u Poreču 2 godine nije upisala nijednog KONOBARA, a sada nije bilo dovoljno mjesta za sve zainteresirane