in

Koronu u Istri imaju 92 učenika i učitelja – Najviše problema zbog toga u najvećem istarskom gradu

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

U Istarskoj županiji trenutno je, prema podacima stranice Koonavirus.hr, 108 osoba pozitivno na koronavirus, a od toga su 82 učenika i 10 profesora. U samoizolaciji su 972 učenika i 32 profesora, a ukupno je u našoj županiji danas, 21. rujna, u samoizolaciji 1.409 osoba. Najviše zaraženih učenika i učitelja ima Pula jer se ondje nalazi najveći broj škola, naglašava čelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Od njega saznajemo da je situacija osjetljiva u 60 razreda u 23 osnovne škole, te u 24 razreda 14 srednjih škola gdje virus stvara probleme u organizaciji nastave.

Kozlevac je opet apelirao na roditelje da djecu sa simptomima ne šalju u školu, jer problemi nastaju kada se virus prenese na starije osobe. Također, problem je što zbog toga puno osoba mora u samoizolaciju. Ponovno je uputio apel i učiteljima jer ima slučajeva da, iako su imali simptome, došli su na posao i zarazili druge, odnosno zbog njih je veći broj ljudi morao u samoizolaciju.

Glavni su problem zatvoreni prostori u kojima se virus lakše i brže prenosi.

-Virus se pojavljuje najčešće kod onih koji nisu cijepljeni, naglasio je Kozlevac i pozvao po tko zna koji put na pridržavanje epidemioloških mjera – nošenje maski na licu i održavanje razmaka.

Tjedan cjeloživotnog učenja u Učilištu Poreč – Besplatne edukacije o oglašavanju na internetu, fotografiji, komunikaciji…

Poreč i ove godine sufinancira kupnju školskih knjiga socijalno potrebitim obiteljima