in

Kozlevac: Brojke rastu, nema adventa ni dočeka na otvorenom, ali ni u hotelima

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

“Brojke nam rastu i ne vidim da se tu nešto može promijeniti do kraja godine”

U nedjelju je Stožer civilne zaštite Istarske županije objavio da imamo 79 novozaraženih osoba, 58 izliječenih, odnosno ukupno 708 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1.404 osoba. Tom je prigodom za Index načelnik stožera Dino Kozlevac naglasio kako se epidemiološke prilike u Hrvatskoj neće bitno promijeniti u idućih desetak dana, pa stoga mjere zabrane rada ugostiteljskih objekata mogu biti jedino produžene.

Kozlevac je zbog toga još jednom potvrdio kako dočeka na otvorenom, adventskih sajmova i novogodišnjih koncerata definitivno neće biti.

“Brojke nam rastu i ne vidim da se tu nešto može promijeniti do kraja godine, odnosno ne vjerujem da će one tako rapidno pasti da bi se mjere olakšale. Hoteli koji rade nastavit će raditi uz rigorozne uvjete za goste u svom objektu, no u Istri niti jedan hotel nije najavio organiziran doček Nove godine”, istaknuo je Kozlevac.

Ponovio je kako novi slučajevi zaraze koronavirusom uglavnom dolaze iz obiteljskih okruženja, pa je opet pozvao građane da ostanu kod kuće i ne idu nikamo, piše Index.

TAR: MAREI ima novu, božićnu pjesmu “Smrznuto je sve”

TAR: Učenici se uključili u virtualnu kros ligu