in

Kozlevac: Građani u Istri su se malo previše opustili

U subotu je Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio da u zadnja 24 sata imamo 81 novi slučaj zaraze, od kojih najviše, 62, su osobe koje su već u samoizolaciji ili su bliski kontakt već zaraženih. U pulskoj bolnici preminula je covid-pozitivna osoba u dobi od 98 godina. Kod pet osoba radi se o uvezenim slučajevima i to po dva s područja Rijeke i Italije te jedan iz Zagreba. Od petka je izliječeno 56 osoba, ukupan broj covid-pozitivnih u županiji je 692, od kojih je 49 hospitalizirano u pulskoj Općoj bolnici, a osmero u riječkome KBC-u. U mjerama samoizolacije nalazi se 1.407 osoba.

Budući da broj novozaraženih ne jenjava već danima Index je objavio komentar načelnika stožera Dina Kozlevca koji kaže kako su se i u Istri građani malo previše opustili te da većem širenju koronavirusa doprinosi zima, kao i činjenica da sada svi uglavnom borave u zatvorenim prostorima, a pritom nije rijetkost da se i dalje održavaju obiteljska i prijateljska okupljanja.

“Stoga još jednom apeliram na građane da se suzdrže tih druženja, da vode brigu o distanci, higijeni i da svakako u zatvorenim prostorima gdje nije moguće zadržati distancu nose maskicu. Komplicirani su to dani za sve nas, moramo slijediti upute zdravstvenih institucija jer to je jedini način na koji se možemo učinkovito boriti protiv koronavirusa”, poručio je Kozlevac.

Građani su, kaže, očito već preopterećeni, ali “svi se malo moramo suzdržati od druženja, bilo kakvih, kako bismo stabilizirali epidemiološku situaciju”, piše Index. 

Stožer civilne zaštite izdao upozorenje građanima zbog jakog nevremena koji stiže u subotu popodne

POREČ: Devet novih darivatelja krvi