in

Kozlevac: Istra uskoro na popisu regija u zelenoj zoni

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

Istarski stožer je u srijedu objavio da su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata od ukupno 367 ispitanih uzoraka briseva, dok je u pulskoj bolnici umrla 73-godišnja osoba s pridruženim kroničnim bolestima. Informaciju da je njemački Institut Robert Koch Hrvatsku uklonio s popisa visoko rizičnih zemalja komentirao je danas načelnik Stožera Dino Kozlevac, rekavši kako se nada da će Istra ubrzo biti uvrštena na popis regija u zelenoj zoni pa gostima iz Njemačke više neće trebati ni negativni testovi pri povratku kući s odmora.

Sve to dokaz je da je stožer dobro procjenjivao situaciju, veli Kozlevad i ističe da je ovo realan odraz trenutnog stanja, ponajprije zahvaljujući građanima koji su podnijeli najveći teret. Na tome su im iz stožera zahvalni.

Stožerovo upravljanje ovom krizom polučilo je rezultate, pa tako danas Istra ima manji broj zaraženih i sve veću procijepljenost, prenosi Index Kozlevčevu izjavu.

-Na dnevnoj bazi komuniciramo s Nacionalnim stožerom i spremni smo na popuštanje mjera. Ne želim ništa prejudicirati, ali mogu reći da se ugostiteljstvu treba dopustiti normalno funkcioniranje te će se moći organizirati razni eventi, rekao je Kozlevac.

Više pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/kozlevac-ocekujemo-da-istra-bude-u-zelenoj-zoni/2278774.aspx

POREČ: Poziv obrtnicima na baždarenje vaga

OTVARANJE U VIŠNJANU: Dan otvorenih vinskih podruma WINE DAY u nedjelju