in

KOZLEVAC: Kontroliramo kretanje virusa DR. STOJANOVIĆ: Najviše zaraženih na Pazinštini, problem su obiteljska okupljanja

Na samome početku današnje Skupštine Istarske županije načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac osvrnuo se na situaciju s epidemijom COVID-19 istaknuvši kako je sustav u Istri u potpunosti stabilan i spreman i za moguća teža stanja. Zbog zaraze koronavirusom, kazao je, trenutno je u Općoj bolnici Pula hospitalizirano 39 osoba, a sto ležajeva spremno je u Mornaričkoj bolnici.

Načelnik Kozlevac smatra najvažnijim da nije izgubljena kontrola nad kretanjem virusa među populacijom, a situacija se prati iz dana u dan.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović naglasio je, pak, kako proteklih 15-20 dana bilježi se rast broja novozaraženih, a trenutno je više od 600 u mjerama samoizolacije. Prema njegovim riječima, većina novih slučajeva dolazi upravo iz mjera samoizolacije što potvrđuje da je situacija pod kontrolom.

Dok je na proljeće najveći broj zaraza dolazio s područja zapadne obale, odnosno juga Istre, sada je situacija potpuno drugačija i najveći broj novozaraženih dolazi iz središnje Istre, s područja Pazinštine. Govoreći o dobi dr. Stojanović je rekao da 13 posto od ukupnog broja zaraženih čine osobe do 20 godina starosti, a među njima ima i beba od nekoliko mjeseci.  

Prije nekoliko dana dr. Stojanović je izjavio: “Na tom području zabilježena su razna obiteljska okupljanja gdje je nakon toga utvrđena zaraza Covidom-19. Apeliramo na građane da budu odgovorni i disciplinirani jer su nam upravo obiteljska okupljanja odnosno druženja u užoj i široj obitelji izvor tih zaraza”.

TAR: Poziv roditeljima za paketiće Djeda Mraza za djecu koja ne polaze vrtić

POREČ: Karate klubu Finida 2 bronce na Prvenstvu Hrvatske u katama