in

Kozlevac najavio mogućnost online nastave

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

Kako ni u Istarskoj županiji situacija s koronavirusom više nije sjajna načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac najavio je donošenje novih mjera ovog tjedna. Konkretno, o tome se planira raspravljati sutra, u utorak, na sjednici Stožera civilne zaštite na kojoj će biti i županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu koja je u stalnom kontaktu s ravnateljima svih istarskih škola.    

-Od ukupnog broja novozaraženih od početka školske godine učenici osnovnih i srednjih škola imaju udjel od 50 do 60 posto pozitivnih. Nikakav lockdown više ne dolazi u obzir, ali razmatraju se sve mjere, pa i online nastava, izjavio je Kozlevac u razgovoru za dnevnik Nove TV.

Ako se situacija ne smiri, a zadnjih dana vidljivo je da se broj novozaraženih rapidno povećava, nove mjere su nužne. Neslužbeno se doznaje da se online nastava mogla uvesti idućeg tjedna, nakon što završe jesenski praznici planirani za 2. i 3. studeni. Nakon toga mogla bi djeca ostati kod kuće dva tjedna, čime bi se pokušao smanjiti rastući trend rasta brojka i smanjila mobilnost djece.

U razgovoru za Novu TV Kozlevac je rekao da će sve gospodarske djelatnosti nastaviti s radom, naravno ako se situacija drastično ne pogorša.

-Jedini problem je opterećenost zdravstvenog sustava. Trenutno u pulskoj bolnici na covid odjelu imamo od 25 do 30 pacijenata. No, bude li taj broj porastao ponovno je moguće zatvaranje pojedinih odjela, jer će se zdravstveni djelatnici usmjeriti na liječenje bolesnika covid odjelu. Naime, zaraženi pacijenti nažalost imaju sve ozbiljnije simptome nego prije i sve su mlađe dobi. Nadam se da će građani biti dovoljno razumni i da će svi zajedno dati svoj doprinos da situacija i dalje ostane podnošljiva, komentirao je Kozlevac za Novu Tv.

vedran špelić boćari istra poreč

Superliga: Istra Poreč do slavlja na otvaranju nove sezone

maskice korona covid

Istra u ponedjeljak: Nakon vikenda tek četiri novozaražena