in

Superliga: Istra Poreč do slavlja na otvaranju nove sezone

Foto BK Istra Poreč

Ovoga vikenda s natjecanjem je započeo najviši rang hrvatskog boćanja, od ove godine naziva Superliga. Momčad Istre Poreč dočekala je zagrebački Zrinjevac te slavila rezultatom 18:8 te tako upisala tri boda na otvaranju nove sezone.

U prvim je igrama domaćin iz Poreča pokazao nadmoć nad svojim protivnicima te poveo visokom prednošću rezultatom 8:0, što se kasnije dokazalo i nedostižnim za momčad Jure Maglića. U pojedinačnim je disciplinama domaćin bio uvjerljiv od samoga početka gdje je Lukšić maestralnom izvedbom Kolobariću dozvolio da na semafor upiše tek punat, dok je Živolić slavio protiv Gašpara. U grupnim su igrama gosti pružali nešto veći otpor domaćinu, posebice u trojki, no u konačnosti je domaćin slavio i svim disciplinama na otvaranju susreta.

U brzinskim su igrama momčadi podijelile bodove, pobijedivši svaka u po jednom ‘brzincu’. Prvo je Kraljić s 45 pogotka u brzinskom izbijanju na šest pozicija nadvisio Veselčića, dok je Živoliću s odličnih 46 pogodaka nedostajao tek pogodak za podjelu bodova u svom dvoboju s Gašparom. Presudna je bila sudačka odluka koja je Živoliću uskratila jedan pogodak zbog prijestupa u momentu kada su igrači bili u rezultatskom egalu.

Podijelili su momčadi bodove i u preciznom izbijanju gdje je najbolji rezultat susreta pripao igraču zagrebačke momčadi Kolobariću koji je s 26 punata danas bio bolji od Tadića, dok je Istri bodove u preciznom donio Načinović pobjedom nad Kuljišem.

Štafetno izbijanje, u kojemu su za domaćine nastupali Kraljić i Živolić, je pripalo domaćinima koji su ostvarili i rezultat kola s 52 pogodaka, što je bio i četrnaesti bod za domaćina koji je prije zadnjih igri osigurao pobjedu. U posljednjim je igrama Zrinjevac ublažio poraz, osvojivši četiri boda uz dva neodlučena rezultata i jednu pobjedu.

U sljedećem kolu momčad iz Velog Jože putuje u Pulu gdje će se sastati s tamošnjim superligašem, koji je u prvome kolu upisao visoku pobjedu nad Vargonom.

Autor Istarski boćarski savez

sjedište Tuirstičke zajednice KAštlir

KAŠTELIR: Turistička zajednica traži direktora – Natječaj u tijeku

dino kozlevac načelnik istarskgo stožera za civilnu zaštitu

Kozlevac najavio mogućnost online nastave