in

Kozlevac otkrio u kojim dijelovima Istre ima najviše zaraženih

Ilustracija - Foto Istarska županija

Na samome početku koordinacije gradonačelnika i istarskog župana, održane u petak, šef Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanovića osvrnuli su se na epidemiološku situaciju u Istarskoj županiji, za koju smatraju da nije dobra jer su brojke novozaraženih na dnevnoj razini i dalje velike. Iako je situacija ozbiljna i zahtjevna, ona je pod kontrolom i žarišta nema, a najveća incidencija bilježi se na području Puljštine, potom Rovinjštine, a zadnjih dana i Bujštine.

Još jednom su apelirali na građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, posebice u ovo blagdansko razdoblje.

Podsjetimo – u petak je stožer izvijestio da je u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 518 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 120 novozaraženih osoba s istarskog područja. Od jučer oporavilo se 19 osoba. 

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju je ukupno 69 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 55 osoba, na Odjelu za ginekologiju jedna osoba, a u respiracijskom centru 13 osoba. 

Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici Pula umrla je 91. godišnja COVID-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Foto Volonterski centar Istra buje sajam volonterstva

Sajam volonterstva u Bujama nastavlja se i u subotu

bolnica pula foto tanja kocijančić srpanj 2021

I dalje zabranjeni posjeti pacijentima u pulskoj bolnici