in

Sajam volonterstva u Bujama nastavlja se i u subotu

Foto Volonterski centar Istra

U petak je, u sklopu Sajma volonterstva u Bujama, oko 70 mladih i građana/ki informirano o dobrobitima, vrijednostima i značaju volonterstva te dostupnim volonterskim prilikama u zajednici🏘.

buje sajam volonterstva 2021
Foto Volonterski centar Istra

Učenici i učenice Srednje škole “Vladimir Gortan” Buje, Gospodarske škole Buje i Talijanske srednje škola “Leonardo da Vinci” Buje od 9:30 do 13:00, u manjim skupinama, imali/e su priliku izravno od predstavnika/ca organizatora volontiranja čuti koje su dobrobiti od volonterskog angažmana za organizaciju, korisnike/ce i zajednicu, što se sve može naučiti volontirajući u njihovoj organizaciji, na koju su volontersku aktivnost/akciju posebno ponosni i na koje volonterske pozicije trenutno uključuju volontere/ke.

Učenici i učenice su se danas imali priliku upoznati s djelovanjem: Udruge Ziid, Brdsko Biciklističkim Klubom Grožnjan, Gradskog društva Crvenog križa Buje Centra za inkluziju i podršku u zajednici-Buje i Udruge umirovljenika Bujštine.

Foto Volonterski centar Istra sajam buje
Foto Volonterski centar Istra

U međuvremenu, tijekom Sajma volonterstva, otvorena je izložba “”Kamene priče” autorica Vesne Kosovel i majke Dragice Čepak, u organizaciji Centra za inkluziju i podršku u zajednici i Pučkog otvorenog učilišta Buje.

U subotu se zainteresirani mogu družiti s predstavnicima/cama :

Udruge umirovljenika Bujštine,

Udruge Otvoreno Srce,

Zajednicom Talijana Buje, od 9:30 do 13:00 na Trgu Josipa Broza Tita, 6.

Osim toga, čak i volonterske akcije uređenja prostora oko sportske zone, u blizini teniskih terena, u organizaciji Udruge Ziid i Brdsko Biciklističkog Kluba Grožnjan, događaju se u subotu od 10:00 do 13:00.

Sajam je uspješno proveden uz podršku Grada Buja, Pučkog otvorenog učilišta Buje te Civitas Bullearum – poduzeća za obavljanje komunalnih djelatnosti Grada Buje. Program “Lokalni Volonterski centar Istra” provodi se uz financijsku podršku MInistarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Izvor – Tekst & Foto Volonterski centar Istra

Foto Istarska županija sastanak župan gradonačelnici

Župan s gradonačelnicima o sufinanciranju dodatnih timova hitne pomoći i obnove odjela za dječju rehabilitaciju

dino kozlevac aleksandar stojanović

Kozlevac otkrio u kojim dijelovima Istre ima najviše zaraženih