in

Kozlevac pozvao na cijepljenje: Kapaciteti covid-odjela bolnice popunjeni 75 posto

Ilustracija - presica stožera

Danas je u Istri zabilježen rekordan broj novozaraženih – čak 182. Izliječeno je 105 osoba a u mjerama samoizolacije nalazi se 610 osoba. U Općoj bolnici Pula na liječenju se nalazi ukupno 69 pacijenta, od kojih je na Odjelu za infektologiju 54 osoba, a u respiracijskom centru 14 osoba. Nažalost, jučer je u bolnici preminula još jedna covid-pozitivna osoba u dobi od 80 godina, javio je jutros istarski Stožer civilne zaštite, upozorivši da su kapaciteti u bolnici popunjeni sa 75 posto.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije jučer je u Istri prvu dozu cjepiva primilo 935 osoba.

“Situacija je ozbiljna jer bolnica ima ograničene kadrovske resurse. Stožer čini napore da pokuša bolnici pomoći s raspoloživim resursima. Bolnica je prisiljena reducirati neke programe i to nas zabrinjava jer tih 69 pacijenata su zahtjevni. Sustav čini koliko može, no definitivno – građani imaju u rukama škare i platno. Pozivam ljude da se cijepe”, kazao je šef stožera Dino Kozlevac, navodi Index.hr.

Podjela sadnica građanima 2019. - Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Ne zaboravite u petak doći po svoje sadnice u akciji ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ

Foto Istarska županija cerovlje sastanak boris miletić

Župan u Općini Cerovlje: Zajednički očuvati zaštićena kulturna dobra