in

Kozlevac: Vrijeme je za popuštanje mjera, maske će doći na red za mjesec dana

Screenshot RTL

ISTRA već drugi dan nema novozaraženih koronavirusom. O epidemiološkoj situaciji u Istri za Novu TV je govorio načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. Upitan je li vrijeme za popuštanje mjera odgovario je potvrdno. 

“Vrijeme je. Nakon dugog perioda i provođenja akcija i aktivnosti protiv koronavirusa, nakon toga što su građani disciplinirano podnijeli mjere, nakon toga što je sustav i tisuće ljudi u sustavu podnio sve ono što je trebalo napraviti, odgovorno upravljanje cjelokupnom krizom, kao i odgovorno otpuštanje mjera do sada je dovelo do toga da Istra već tjednima bilježi dobar rezultat. Radi se o odgovornoj situaciji pred sezonu. Hrvatska, ali i Istra je zainteresirana da to odradimo kako treba”, rekao je Kozlevac. 

“O kafićima se još komunicira, ali restorani će sigurno početi raditi”

Kaže kako je istarski stožer u stalnoj komunikaciji s Nacionalnim stožerom. 

“Razmjenjujemo prijedloge i mišljenja i doći će do otpuštanja mjera kao što je već najavljeno. O kafićima se još komunicira, ali restorani će sigurno početi raditi, moći će se organizirati sajmovi, moći će se okupiti 100 ljudi i te mjere bi trebale ići već ovaj vikend, to mogu reći. Od 1. lipnja će ići daljnje popuštanje mjera, vidjet ćemo koje, ali će to biti jedan širi spektar. One će se donijeti na rok od 15 dana, moramo vidjeti učinke, ne bismo htjeli da nam se situacija pokvari”, rekao je Kozlevac. 

Upitan zašto kafići ne, a restorani da, rekao je kako ne zna. 

“Ne bismo htjeli pokvariti stanje s velikim rizikom, vrijeme još nije idealno, ide se u zatvorene prostore”, kazao je. 

“Maske će doći na red za mjesec dana”

O daljnjem popuštanju mjera i povratku na staro normalno procjenjuje da bi se moglo ostvariti kroz mjesec i pol. 

“Maske će po meni doći na red za nekih mjesec dana. Procijepljenost u Istri je oko 40 posto. U nogometnom žargonu, mislim da igramo drugu polovicu zadnjeg produžetka”, rekao je Kozlevac. 

Izvor Index.hr

U utorak nove cijene goriva

POREČANKE ostale bez jako puno novaca pri kupnji Bitcoina – Evo kako su ih cyber kriminalci prevarili