in

KREATIVNI PAR IZ TARA: IZABELA i MIRKO izrađuju unikatnu keramiku – hit su im kaktus šalice

Izabela i Mirko

Umjetnost kao način života. Upravo je to moto mladog bračnog para iz Tara, Izabele Raunik Keglević i Mirka Keglevića, koji svojim rukama izrađuju unikatnu keramiku. No, kod njih se mogu pronaći i unikatna slikarska djela, crteži, ilustracije i neponovljivi komadi nakita izrađeni raznim tehnikama.

-Svaki naš proizvod je jedinstven, utkan ljubavlju za umjetnošću, znanjem, voljom za radom i napretkom te strpljenjem, kažu mi Izabela, inače magistra likovne pedagogije i njen suprug Mirko, dizajner keramike, roditelji bebice od godinu dana koji su ujedinili svoje znanje, sposobnosti i ljubav prema umjetnosti.

Odnedavno imaju i web shop, pa se njihovi proizvodi pod imenom Total Art mogu kupiti i online. I ide im sve bolje.

Između brojnih stvari koje nude pravi su hit kaktus šalice, a kao ideja su nastali, kako to obično biva, sasvim slučajno. Čim su ih napravili, odmah su izazvali velik interes publike.

Simpatičan vizualni dojam kaktus šalica upotpunjuju cvjetići raznih boja, točkice kao bodlje i unikatne ručke najraznovrsnijih oblika. Inače, otkriva nam Izabela, puno radi s motivima cvijeća, jer baš to posebno voli. No, isprobavala je mnogo toga.

Kaktus šalice ova mladi par iz Tara često izrađuje s natpisima po želji i u parovima ili setovima. Cijelo njihovo umjetničko stvaralaštvo inspirirano je prirodom i iz nje crpe najviše ideja i likovnih rješenja.

-Počeli smo izradom reljefnog cvijeća na šalicama i onda nam je jednoga dana sinulo – zašto ne kaktusi?! Sam njihov izgled podsjeća na posudicu, okruglastu teglicu u kojoj se nalazi tekućina i tako smo izradili naše prve četiri kaktus šalice koje su se prodale isti dan.

No, u ponudi imamo raznovrstan asortiman i stalno ga širimo. Tu su šalice i razno posuđe poput zdjela i tanjura, pojedinačno i u setovima, vaze, tegle za cvijeće, posudice za nakit i/ili sapun, zidne i stolne satove, suvenire te personalizirane poklone. U planu su nam i motivi maslina i šparuga, odnosno općenito iz gastronomije, no za to će nam trebati još vremena, otkriva nam kreativna Tarčanka budući da sve rade sami, vlastitim rukama.

Osim unikatne keramike nude i originalne umjetničke slike na platnu, crteže i art printove. Bave se i ilustriranjem priča za djecu te su upravo izdali prvu zajedničku slikovnicu “Zeleni snovi” u nakladi Uliks iz Rijeke.

-„Zeleni snovi“ govore o važnosti prijateljstva. U uzbudljivoj potrazi za boljim životom Flora i Viktor nam na jednostavan način prikazuju važnost očuvanja okoliša. Namijenjena je mlađim čitateljima, ali i odrasli se mogu zapitati što ostavljaju u nasljeđe generacijama koje dolaze, pojasnila je Izabela.

Veseli ih kada im kupci kažu da su totalno drukčiji od drugih i da je prava rijetkost u svijetu keramike nikoga ne kopirati, nego imati svoju originalnu priču. A to će, nadaju se, uroditi prepoznatljivošću i uspjehom. Stoga sada intenzivno rade na promociji, posebice na društvenim mrežama.

Izabela i Mirko poručili su za kraj: “U moru serijske proizvodnje priuštite si unikatnost!” 

Porečki rukometaši slavili u Umagu

Porečki MAXIMVSI na utrci WINGS FOR LIFE trčali za one koji to ne mogu