in

Porečki MAXIMVSI na utrci WINGS FOR LIFE trčali za one koji to ne mogu

I ove godine kao i svake do sada, članovi Atletskog kluba Maximvs iz Poreča natjecali su se na nedjeljnoj humanitarnoj utrci Wings for life koja se za Hrvastku organizira u Zadru.

Ove su godine iz kluba Maximvs trčali Sandra Košeto, Vesna Tripar, Nikoleta Bonaca, Diana Đurović i Nada Zubić među ženama te Ivan Diklić, Ivica Sinčić i Marjan Košeto u kategoriji muškaraca, saznajemo od predsjednika kluba Damira Černca.

-Muški dio ekipe ostvario je zavidne rezultate, što ipak na ovoj utrci padne u drugi plan u odnosu na glavi cilj, a to je sudjelovati i podržati humanitarni karakter ove utrke, kazao je Černac.

Wings for Life World Run utrka i ove je godine prve svibanjske nedjelje ujedinila svijet, a više od stotinu tisuća natjecatelja trčalo je u isto vrijeme na šest različitih kontinenata sa samo jednim ciljem: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Hrvatska utrka startala je u Zadru točno u 13 sati s rekordnih devet tisuća sudionika. No, svi oni koji nisu bili u mogućnosti doći na zadarski Forum imali su priliku uključiti se u utrku. Dovoljno je bilo skinuti Wings for Life World Run aplikaciju koja sportskim humanitarcima omogućava da budu dio utrke gdjegod se u to vrijeme nalazili.

I za kraj podsjetimo još nešto važno – pobjednik zadarske utrke Wings for Life ove je nedjelje bio Robert Radojković iz Tara!

KREATIVNI PAR IZ TARA: IZABELA i MIRKO izrađuju unikatnu keramiku – hit su im kaktus šalice

NA VINISTRI U PETAK: U Poreč dolazi prva njemačka sommelierka Paula Bosch