in

Aleksandar Stanković u porečkoj knjižnici predstavlja svoju novu knjigu

Svoju verbalnu britkost i misaonu dovitljivost pretočio je poznati voditelj i novinar Aleksandar Stanković u svojoj knjizi „Sto faca i Aca“, a kada je predstavljao u porečkoj knjižnici, davne 2013. godine, tražila se stolica više. Deset godina kasnije, Aco se ponovno vraća u naš grad. U porečkom Mjesecu hrvatske knjige, nakon zagrebačke promocije, predstavit će nam svoju najnoviju knjigu „Depra“.

Napisati tako važno djelo o kompleksnom mentalnom stanju o kojem se rijetko priča, razotkrivajući svoja najdublja razmišljanja, mogu samo hrabri ljudi. Aleksandar Stanković ovom je svojom dojmljivom knjigom hrvatskoj javnosti priznao kako godinama boluje od depresije.

„Moj život je puno više od ove knjige, ljepši je i sadržajniji, ali nisam pisao autobiografiju, pisao sam o jednom posebnom stanju svijesti koje nije slika sreće. Nisam psiholog i ne mogu sugerirati kako treba živjeti. Mogu tek prenijeti vlastito iskustvo bolesti, pojedincu pružiti spoznaju da ima još ljudi koji se osjećaju kao on. Da budem iskren, pišem kako bih pomogao sebi.“ Stanković, A.

(izvor: telegram.hr)

Predstavljanje knjige održat će se u četvrtak, 2. studenog 2023. u 19 sati u matičnom odjelu Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 3).

otok sveti nikola valamar isabella

Porečkoj Valamar Rivijeri dobit porasla na više od 100 milijuna eura

Foto Grad Novigrad

CHE FINO u NOVIGRADU: Radionice za poticanje zdrave prehrane s namirnicama iz mora