in

BUJE: Novigrađanka Slavica Oplanić otvara izložbu “Moj put”

Slika Slavice Oplanić

SLAVICA OPLANIĆ – otvorenje samostalne izložbe “MOJ PUT” u petak, 16.09.2022. u 20h u Kuli Sv. Martina u Bujama. Kustos je Eugen Varzić.

Kada prizivamo Istru u mislima, gotovo uvijek pred oči nam dolazi svjetlost i boja krajolika, sve bogatstvo ovog kutka Mediterana, bilo da se radi o unutrašnjosti Istre ili beskrajnim morskim prostranstvima.

Slika Slavice Oplanić
Slika Slavice Oplanić

Slavica živi oba krajolika, svakodnevno upijajući predjele između mora i kontinenta, predjela uz rijeku Mirnu, koja se spaja s morem, čijom dolinom zasigurno teče i Slavičina inspiracija.

Upravo ti krajobrazi, unose u njen likovni izraz iznimno intenzivno nadahnuće. Posebno oblikovanu boju, kompoziciju i teksturu.

Eugen Varzić

Biografija

Slavica Oplanić rođena je 1956. u Umagu. Živi i radi u Novigradu i Grožnjanu.

Sudjelovala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Češkoj i Turskoj. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada  (30) i priznanja na likovnim natječajima i Extempore natječajima. Sudjelovala je i volontirala  u više nacionalnih i međunarodnih projekata, likovnim kolonijama te vodila i vodi likovne radionice za djecu i odrasle. Radovi najčešće nastaju iz mašte i sjećanja, te daju mogućnosti svakom da vidi što želi vidjeti.
Istraživanjem  harmonija boja, raznim tehnikama  nastala je većina ciklusa.

Dugogodišnja je članica likovne sekcije Zajednice Talijana Novigrad, Likovne udruge Poreč, osnivačica je i voditeljica likovne udruge – Ateliera “Agata” Novigrad.

Foto Grad Buje

BUJE – Privremena regulacija prometa za Dane grožđa

pexels nevrijeme oluja vjetar valovi more

Izdan meteoalarm: Stiže jako zahlađenje, moguće poplave, pijavice