in

BUJE: U petak gostuju „Ivica i Marica“ – Rezervirajte svoja mjesta na vrijeme

Ivica i Marica - Screenshot video Teatar Naranča

U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Buje u petak, 4. ožujka, gostuje predstava pulskog Teatra Naranča „Ivica i Marica“ s početkom u 18 sati.

Cijena ulaznica je 25 kuna, a informacije i rezervacije se mogu dobiti na mail: info@uciliste-buje.eu i telefon 052/773075.

Izgubili su put kući, ali su pronašli pustolovinu. I danas aktualna, možda čak i više nego u doba kada je nastala, ova bajka tematizira i upozorava kako može biti opasno vjerovati nepoznatim ljudima, koji nam na očigled mogu izgledati dobroćudno i dobronamjerno, o tome kako pohlepa nije spas, o tome kako vanjština može prevariti… Priča govori o siromašnoj obitelji koja živi u skromnoj kućici pored šume. Ivica i Marica djeca su drvosječe koji ima sve manje posla i zbog toga više ne može prehraniti vlastitu obitelj. Njegova žena, maćeha Ivice i Marice, nagovori drvosječu da djecu ostave u šumi kako bi preživjeli te najgore dane.

Međutim, dosjetljivi Ivica, cijelim je putem kroz šumu bacao mrvice kruha kako bi slijedećeg jutra mogli naći put do doma. Jedino, nije razmišljao o tome kako ptičice u šumi vole jesti mrvice kruha. Lutajući tako po šumi, izgubljeni, Ivica i Marica nailaze na prekrasnu kućicu napravljena od temelja do krova sva od slatkiša. Gladni brat i sestra počnu jesti komade kućice, ali u tom trenutku iz nje iziđe stara, mila i draga bakica. Nakon što ih nagovori da uđu u kućicu jer tamo ima još puno slatkiša, mila bakica pretvori se u zlu vješticu. Malog Ivicu zarobi, a Maricu tjera da radi razne kućanske poslove. Svakog dana, zla vještica tjera Ivicu da jede kako bi postao velik i debeo, i kako bi bio još ukusnija večera. Ipak, na kraju, hrabra Marica se odvaži i skupi snage te gurne staru vješticu u vatru.

Pogledaj video / Guarda il video

Adaptacija i režija: Luka Juričić

Scenografija: Lena Modrušan

Kostimi: Valentina Ferlin – Živić

Scenski pokret: Katja Rabar

Glazba: Ivo Josipović

Aranžman i izvedba na harmonici: Diego Vitasović

Igraju: Elizabeta Košeto/ Lucija Soldo/ Debora Sanković, Erik Vido, Luka Juričić i Gordana Šimić.

Trajanje: 40 minuta

Dobna skupina: 3+

maske korona covid pixabay

Prvi dan ožujka: U Istri se nastavlja trend pada broja novozaraženih

Foto Pučko otvoreno učilište Buje suvenir

BUJE: U izradi originalni suveniri u suradnji s mladom dizajnericom