in

BUJE: U srijedu KINO ISTRA donosi filmske poslastice “Los Bando” i “Bliski prijatelj”

Večeras, 23. lipnja, KinoIstra donosi u kino dvoranu bujskog Učilišta dvije filmske poslastice – i to s besplatnim ulazom. U 18 sati na programu je film “Los Bando” a u 20 sati “Bliski prijatelj (Close enemies)”.

Los Bando – redatelj Christian Lo, Norveška, Švedska – 2018., 94 min

Najbolji prijatelji Grim i Axel od svoje osme godine sanjaju o sudjelovanju na rock natjecanju u Norveškoj. Los Bando Immortale je njihov bend kojemu nedostaje basist, a Axel, pjevač i gitarist, ne zna pjevati. Kad im prihvate prijavu za sudjelovanjem na natjecanju, hitno treba naći rješenje…

https://www.youtube.com/watch?v=5OSBHhSm44E

Bliski prijatelj (Close enemies) – redatelj David Oelhoffen, Francuska, 2018., 111 min

Rođeni i odrasli u predgrađu kojim se raspačava droga, Driss i Manuel bili su poput braće. Kao odrasli, njih su dvojica ipak otišli potpuno različitim putevima: Manuel je odlučio obgrliti život dilera, dok je Driss u potpunosti to odbacio i postao policajcem. Kada Manuelov najveći posao dotadašnje karijere propadne, njih dvojica ponovno se susreću i shvaćaju da će trebati jedan drugoga kako bi preživjeli u vlastitim svjetovima. Između izdaje i ozlojeđenosti te unatoč mržnji, oni polako obnavljaju stari odnos vezan za jedinu stvar koja ima je ostala zajedničkom: duboku povezanost s mjestom njihova djetinjstva.

opća bolnica pula mornarička covid odjel

Istra – Nema novih slučajeva, u bolnici jedna osoba izgubila bitku protiv virusa

VRSAR – TAR: Vrtići na Festivalu zavičajnosti s projektom “Istra u očima djece – što nas povezuje kao susjede”