in

ČETVRTAK NA POREČ DOXU: Filmovi o Pavarottiju, Goranu Baretu i pjesmama Vlade Divljana

Večeras, 7. listopada, program Poreč Doxa donosi izvrsne filmove.

Bit će tu dokumentarac o pjevačkoj ikoni Lucianu Pavarottiju, srpski Nebeska tema koji je okupio najznačajnije autore s prostora bivše Jugoslavije i Bure Bareta koji donosi stvarnu i neuljepšanu priču poznatog rokera. Dan završava u Corneru sa stand up komedijom.

Evo programa:

17.00   film    NEBESKA TEMA

država: Srbija

redatelj: Mladen Matičević

godina: 2019.

trajanje: 108 minuta

Nebeska tema scenarista i redatelja Mladena Matičevića dugometražni je dokumentarni film s elementima igranog filma. U njemu sudjeluju najznačajniji autori prostora bivše Jugoslavije, koji su posebno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije pjesama Vlade Divljana.

U filmu sudjeluju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno Kino Big Band i Old Stars Band. “Nebeska tema snimana je na lokacijama u Beogradu Zagrebu, Beču, Rovinju i Braču.

18.30 film PAVAROTTI

država: SAD

redatelj: Ron Howard

godina: 2019.

trajanje: 120 minuta

cijena ulaznice: 25 kn

Filmski tim koji nam se predstavio hvaljenim dokumentarcem „The Beatles: Eight Days a Week“ donosi nam svoj novi dragulj – „Pavarotti“, fantastičan film koji diže zastor i pokazuje nam ikonu koja je operu približila ljudima diljem svijeta. Dobitnik prestižne nagrade Oscar, redatelj Ron Howard publiku stavlja izravno u prve redove u ovom prikazu glasa, čovjeka, legende.

20.30  film  BURE BARETA

država: Hrvatska

redatelj: Robert Bubalo, Mario Vukadin, Renato Tonković

godina: 2019.

trajanje: 52 minute

cijena ulaznice: 25 kn

Glazbeni dokumentarac snimljen je za samo 80 minuta: Goran Bare zavaljen u stolici govori o djetinjstvu, odrastanju i zrelosti, o ljubavi, Trumpu i alergiji na ambroziju, o tome zašto mu je uvreda kad ga nazovu rokerom i o mnogočemu drugome o čemu je dosada šutio. I sve je to začinjeno žestokim, teškim bojama.

21.30 after Dox party

GORAN VUGRINEC (HR) / stand-up komedija / caffe-bar Corner

Cesta od VIŠNJANA do TIČANA zatvorena puna 3 mjeseca – Doznali smo zašto će radovi tako dugo trajati

TAR: Tekuće zeleno zlato Istre – Manifestacija posvećena maslinovom ulju 14. prosinca – prijave otvorene