in

“Crispo” – najdugovječniji Istra Inspirit doživljaj još jednom oduševio publiku na Vižuli

Crispo na Vižuli

Doživljaj „Crispo“ Istra Inspirita održao se ovog tjedna u Arheološkom park Vižula u Medulinu. Uprizorena je antička drama na autentičnoj povijesnoj lokaciji, nekadašnjoj antičkoj vili na Vižuli gdje se saznala priča o neizvjesnoj sudbini mladog prijestolonasljednika Crispa i njegovoj maćehi Fausti.

Publika na Vižuli u Medulinu – Crispo

Publika je zajedno s izvođačima Istra Inspirita otputovala u doba Rimskog carstva te doživjela legendu o tragičnoj ljubavi i izdaji koja je prezentirana kroz likove kao što su Konstantin Veliki, Crispo, Fausta, Claudius i Enona.

Izvedba je započela na ulazu u Arheološki park Vižulu s riječima Vivat Crispus“ Vivat Imperium Romanum!, a publika je mogla biti svjedok tragične sudbine Crispa kojeg je njegov otac car Konstantin Veliki proglasio nasljednikom trona Rimskog carstva. Međutim, takav ishod nije se svidio njegovoj maćehi Fausti koja nastoji zadržati svoju poziciju. Ona biva odbačena te isplanira okrutnu osvetu gdje je nastradao Crispo, ali i svi uključeni u tu priču. Priču s prepuno emocija, zapleta, intriga koja svake godine iznova ostavi bez daha sve prisutne.

Crispo na Vižuli

Lik Crispa utjelovio je glumac Frano Novljan, ujedno i redatelj Istra Inspirita, dok je uloga cara Konstantina Velikog pripala Denisu Brižiću. Zločestu maćehu Faustu odigrala je

Jasna Todorović, ulogu Claudiusa Dejan Gotal, a sluškinju Enonu uprizorila je Sedina Cerovac. Ambijentu je pridonijela i sama lokacija, koja odiše poviješću te oduševila kako domaću tako i stranu publiku.

Ovim putem Istra Inspirit zahvaljuje Turističkoj zajednici Općine Medulin na dugogodišnjoj suradnji kroz koju stvaraju i obogaćuju kulturno doživljajni turizam na području Općine Medulin te interpretiraju baštinu i povijest sa svrhom kreiranja novih proizvoda na destinaciji uz prigodni komentar direktora Turističke zajednice Općine Medulin Enca Crnoborija:

– Domaća publika zna da je baš „Crispo“ jedan od najstarijih programa kojeg TZ Medulin organizira u suradnji  s Istra Inspiritom, a svakako je zanimljivo reći da je na svim izvedbama brojna i domaća i strana publika, jer je „Crispo“ svake godine drukčiji. Zadovoljan sam ovogodišnjim uprizorenjem, prije svega jer je bila zadovoljna i publika. „Crispo“ je jedan od onih programa koji predstavljaju dobar spoj kulture i turizma, koji obogaćuje kulturno doživljajni turizam na Medulin Rivieri i zato ga mi i podržavamo.

Crispo će se održati 9. kolovoza s početkom u 19:30 sati, dok se interpretativna Rimska šetnja Vižulom planira održati 3. rujna u 18:30 sati. Sve su izvedbe besplatnog karaktera, dok su rezervacije, zbog ograničenog broj posjetitelja obavezne na info@istrainspirit.hr.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedba se realizirati uz provođenje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije.FUNTANA: Prodaju se nekretnine vrijedne više od 3,4 milijuna kuna

Počeo ljetni kamp za djecu iz Vižinade – Zabava i škola plivanja