in

Dan žena u Bujama: Izložbe Nataše Bezić, Elizabete Ružić i Tee Štokovac

Rad Elizabete Ružić

Povodom Dana žena Pučko otvoreno učilište Buje pripremilo je tri izložbe iznimno talentiranih umjetnica, koje će biti postavljene na tri različite lokacije u gradu. Pozivamo vas da u utorak 8. ožujka prošećete kroz umjetnost Nataše Bezić, Elizabete Ružić i Tee Štokovac. Početak rute je u 18.30 sati u Kuli Sv. Martina. Kustosica izložbe je Jasna Klančišar.

NATAŠA BEZIĆ rođena je 1966. u Kopru. Pohađala je osnovnu i srednju školu u Bujama i Rijeci. Diplomirala je grafiku u klasi prof. Josipa Butkovića 1989. godine i stekla zvanje profesora likovne kulture na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom, oslikavanjem interijera i eksterijera, te pedagoškim radom u osnovnoj i srednjoj školi u Bujama, gdje živi i stvara. Članica  je Grožnjanskog likovnog kruga od 2003.g. i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre od 2001. godine, te HDLU-a u Zagrebu od 2018.

Rad Nataše Bezić buje
Rad Nataše Bezić

Izlagala je na 29 samostalnih izložbi te više od stotinu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je 40 nagrada i priznanja na raznim međunarodnim natječajima vizualnih umjetnosti. Djela joj se nalaze na mnogim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta.

ELIZABETA RUŽIĆ rođena je 1996. godine u Puli. Pohađala je osnovnu glazbenu školu glasovira u Poreču. 2015. Godine odlučila je upisati Umjetničku akademiju u Splitu, smjer Film i video. Na Dubrovačkom Filmskom Festivalu 2015. godine osvojila je prvu nagradu za film ”Autoportret” u otvorenoj kategoriji. Sudjelovala je na nekoliko grupnih izložbi fotografija. 2018. godine je završila preddiplomski studij, i upisala diplomski smjer Medijska umjetnost i animacija. 2019. godine sa radom ”Izgaranje” sudjelovala je na grupnoj izložbi ”Tijelo koje gori” organiziranom od strane HULU-a Split. Te je godine njezin kratki film ”Ponekad je lakše ubiti nekoga drugoga” prikazivan na nekoliko filmskih festivala a među njima i na Pula Film Festivalu u studentskoj kategoriji. 2021. Godine imala je samostalnu izložbu u galeriji ‘Zuccato’ u Poreču. U pripremi je samostalna izložba u Splitu koja će se održati u siječnju 2023. pod organizacijom udruge ‘Mavena’. Trenutno je u procesu dovršavanja diplomskog rada – eksperimentalnog filma. Također sudjeluje na europskom projektu Refresh+ u kojem se interdisciplinarno bavi baštinom i narodnom predajom. Živi i radi u Puli.

TEA ŠTOKOVAC rođena je 27. rujna 1995. godine. Diplomirala je na Višjoj strokovnoj šoli u Sežani, smjer kreativne fotografije. Tijekom studiranja posvetila se i radu, svojoj fotografskoj karijeri i grafičkom dizajnu. Njezin dosadašnji opus najviše je posvećen kreativnoj i ateljerskoj fotografiji te grafičkom dizajnu. Svoje radove već je izlagala na više samostalnih i grupnih izložbi. Osvojila je prvo mjesto na festivalu fotografije Rovinj Photodays 2018. u kategoriji Akt/Tijelo sa serijom fotografija „In Bed”. Tea je iz Petrovije kod Umaga.

Vlasnica je i direktorica Studija Partum i suvlasnica brenda Ajoj.

Kampanja za sigurnost biciklista na cestama - Vizual TZ Poreč

Poreština: Pokrenuta kampanja “Sigurnost biciklista na cestama”

otpad recikliranje ekologija pixabay

Općina Marčana organizira predavanja o reciklažnom dvorištu po naseljima