in

FOTOGALERIJA: Porečki zbor Joakim Rakovac proslavio 40. ROĐENDAN

Foto: POU Poreč

Velikim susretom zborova u Istarskoj sabornici proslavio je 40. godina uspješnog rada u petak navečer porečki mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac.

Proslava jubileja počela je prošlog mjeseca gostovanjem u Izoli i nastavit će se tijekom godine nizom događanja. Centralna proslava predviđena je u studenom, kada će se uz veliki koncert predstaviti i monografija zbora.

Na ovom su susretu sudjelovali, uz domaćina Joakima Rakovca, još i zborovi „Mosaico“ Zajednice Talijana Poreč; „Arpa“ iz ZT Višnjan; „San Martino“ iz ZT Tar, „Mendule“ iz Vrsara, „Delfin“ iz Izole i pjesnikinja Vesna Cvek, koja je pročitala svoje stihove s naslovom „Ča se je dogodilo?“.
Na početku koncerta publiku i goste pozdravila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Snježana Radetić, a zatim i predsjednik Joakima Rakovca Rudi Poropat, ujedno i član zbora od samih početaka. Poropat je govorio o njihovom 40 godina dugom radu.

Na kraju koncerta svi su dirigenti dobili zahvalnice i poklon za sudjelovanje, ali i gosti su zboru slavljeniku tom prigodom uručili darove uz čestitke za obljetnicu. Čestitke i buket cvijeća primila je i dirigentica Đeni Dekleva-Radaković za nesebičan rad i brigu o zboru Joakim Rakovac. Nakon toga slavlje je nastavljeno u prizemlju Istarske sabornice, u vinoteci, uz iće i piće.

STOLNOTENISKI TURNIR U VRSARU: Ana Lukez, Ema Brizić i Jan Grujović osvojili treće mjesto

ISTRAMET: Idući tjedan sunčano i osjetno toplije