in

ISTRAMET: Idući tjedan sunčano i osjetno toplije

Proljeće se vraća/Foto Istramet/Felix Blass

Nakon perioda promjenjivog i svježeg vremena kada je barem jedna “prava” kiša zabilježena u svakom kutku Istre, pred nama je stabilizacija vremena.
Prvi dio ponedjeljka obilježit će povremeno povećana naoblaka uz slabu do umjerenu, lokalno jaku buru. Slabe oborine na granici kiše i snijega bit će rezervirane uglavnom samo za Gorski kotar.

U drugom dijelu ponedjeljka bura će na većem dijelu područja postupno oslabiti, što će omogućiti porast dnevnih temperatura zraka koje će se na zapadu Istre penjati do 20 °C. U utorak će i na istoku Istre te na Kvarneru biti osjetno toplije, a proljeće će se vratiti i u gorje.

Novi tjedan tako će obilježiti stabilno i toplo proljetno vrijeme uz obilje sunčanog vremena. Temperature zraka postupno će se vratiti u okvire prosječnih, a kako tjedan bude odmicao, bit će i malo više od uobičajenih za doba godine.

Jutra će biti svježa, naročito do četvrtka, stoga je na određenim mikrolokalitetima početkom tjedna u unutrašnjosti poluotoka moguć čak i slab prizemni mraz!

Što se tiče dugoročnih tendencija vremena, nove jače promjene vremena za sada nema na vidiku.

FOTOGALERIJA: Porečki zbor Joakim Rakovac proslavio 40. ROĐENDAN

NAČELNIK VIŽINADE MARKO FERENAC: Novi vrtić najvažnija investicija – u planu i poticana stanogradnja