in

Grožnjan/Kaštel: Svaki dan koncerti mladih umjetnika

Grožnjanom odjekuju razne boje puhačkih glazbala, roga, saksofona, oboe i klarineta jer se održavaju ciljane edukacije mladih glazbenika u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. Učenici i studenti ovih dana stječu nova znanja i usavršavaju se pod vodstvom profesora Palme Szilagyi, Hrvoja Pintarića, Tomislava Žužaka, Daria Golčića i Marka Zavišića.

Mladi će se glazbenici grožnjanskoj publici uz svakodnevne koncerte na otvorenom predstaviti i velikim završnim koncertima koji se održavaju u Kaštelu, 28. kolovoza s početkom u 15 sati te 29. i 30. kolovoza s početkom u 19 sati.

Majstorski tečajevi podrazumijevaju intenzivnu individualnu i skupnu nastavu te potiču suradnju među tečajevima i samim polaznicima neovisno o dobnim skupinama. Trenutno je više od 50 mladih glazbenika i glumaca na seminarima koje u Grožnjanu organizira Hrvatska glazbena mladež.

Naime, Grožnjan svako ljeto postaje edukacijska oaza mladih glazbenika, glumaca, plesača i slikara te čak i mladih arhitekata iz cijeloga svijeta.

U tijeku je i radionica Zagrebačkog glumačkog studija, a već 29. kolovoza u Grožnjan tradicionalno dolaze mladi arhitekti koji će se u sklopu Međunarodne škole arhitekture ove godine posvetiti temi “Zagrebački arhitektonski krug-Trenutno stanje” voditelja Borisa Vidakovića, Darije Turina, Anamarije Šimunović i Krešimira Rogine.

Više informacija potražite na hgm.hr

Župan Miletić: Za Vilija Bassanesea Kaštijun je pitanje dnevne politike

Pronađen Goran Šime Stipanov, 17-godišnjak iz Presike