in

HDLU Istre: Zbog korone otvorenje izložbe Dražena Turkovića “Fake lights/Lažna svjetla” virtualno

Zbog eskalacije nepovoljne epidemiološke situacije u proteklih nekoliko dana u Istri HDLU Istre otkazuje javno otvorenje izložbe Dražena Turkovića “Fake lights/Lažna svjetla”. Kako bi se izbjegao rizik širenja zaraze koronavirusom, HDLU Istre je nakon konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije odlučio održati virtualno otvorenje najavljene izložbe.

Otvorenje će biti snimljeno i preneseno na platformi Facebook (https://www.facebook.com/events/2616735661966782/?active_tab=discussion )  i na internetskim stranicama Udruge (www.hdluistre.hr )

Izložbu će biti moguće razgledati u galeriji HDLU-a Istre u Zagrebačkoj 4 radnim danima od 9 do 15 sati od 23. 10. do 22. 11. 2020. uz pridržavanje mjera zaštite od koronavirusa.

‘Ciklus radova Dražena Turkovića, nastao u proteklih godinu dana, nosi naziv „Fake lights / Lažna svjetla“ i autorov su uobičajeni način likovnog reagiranja na neposrednu stvarnost i okolinu. Sam naziv ciklusa asocijativno nas upućuje na termin „fake news“ i pojavu lažnih vijesti koju sve češće susrećemo u svijetu javnog informiranja, a ciklus – kao aluzija na spomenuti termin donosi autorov likovni odgovor na pitanja o značenju poimanja lažne stvarnosti koja nas okružuje i važnosti istog za društvo ili pojedinca. U tom kontekstu, sintagma „Fake lights“ nameće nam se kao ishodište za razmišljanje o prisutnosti i našem poimanju stvarne slike svijeta u kojem živimo, a koji sobom donosi pregršt situacija od kojih su mnoge temeljene na lažnim uvjerenjima i nadama. Nešto poput lažnog tj. umjetnog svjetla na kraju tunela.’ (…) Opširnije –  Tina Širec Džodan.

MODERNO DOBA: Porečki učenici s gradonačelnikom o svemu online na ZOOM sastanku

POREČ: Edukacijama za male i velike do veće potrošnje ribe u vrtićima