in

Humanitarna „RukoTvornica“ u pazinskoj galeriji – Akcija za pomoć učeniku s Banije

Otvorenje humanitarne izložbe u Pazinu

Nakon višemjesečnog rada i brojnih radionica pazinsko Društvo likovnih stvaratelja Pazin predstavilo je publici svoje rukotvorine čijom će se prodajom prikupljati pomoć za jednog potrebitog učenika sisačke škole čija je obitelj stradala u prošlogodišnjem potresu.

izložba pazin autor dario brajković
Autor i voditelj projekta „RukoTvornica“ Dario Brajković

Predsjednica udruge Nada Putinja predstavila je šarolik spektar izloženih radova koji se temelje na kreativnosti i ručnom radu, ali i donose spoj tradicijskog i modernog kreativnog i umjetničkog izričaja. Na izložbi se mogu razgledati i za donaciju dobiti ručno oslikane ili izvezene platnene torbe i ruksake, košare ispletene na tradicionalni način, koristeći nove materijale-rolice papira, keramiku, fotografije, slike i razglednice. Pozvala je sve prisutne, kao i ostale sugrađane i posjetitelje da svojim prilozima i donacijama pomognu ostvarenju cilja izložbe, a to je prikupiti dovoljno financijskih sredstava za kupnju kompjutera za sisačkog učenika.

RukoTvornica radovi izložba humanitarna pazin
Pazin – izložba „RukoTvornica

Autor i voditelj projekta „RukoTvornica“ Dario Brajković zahvalio je svim sudionicima projektnih aktivnosti, od članova udruge do partnera, pazinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske i korisnika Dnevnog boravka Crvenog križa do Grada Pazina koji je sufinancirao projekt. Prenio je i pozdrave djelatnika Sisačke gimnazije koji su s oduševljenjem i zahvalnošću reagirali na vijest da će pazinski likovnjaci i građani pomoći nekom od njihovih učenika.

Humanitarna „RukoTvornica“ u pazinskoj LG galeriji može se razgledati i svojom donacijom pomoći do 28. listopada, radnim danom 10-12 i 17-19 sati a subotom 10-13 sati.

maska zaštitna maskica korona covid

Istra – U utorak čak 39 novozaraženih i loša vijest iz bolnice

nogometni kampus gradilište žatika grad poreč

Napreduje izgradnja novog porečkog nogometnog kampusa