in

Irides Zović nova-stara ravnateljica Gradske knjižnice Poreč

Irides Zović - Foto Tanja Kocijančić

Dosadašnja ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović ponovno je izabrana na tu funkciju i za iduće četiri godine. Njeno imenovanje potvrdili su porečki vijećnici na zadnjoj sjednici nakon raspisanog javnog natječaja. 

Zović nam je rekla da joj je novi mandat potvrđen u Godini čitanja i upravo pri pokretanju novog projekta „Na istoj strani(ci)“ koji se u cijelosti financira iz EU fondova a putem kojeg će Poreč dobiti prvi put bibliobus. Time će se knjiga približiti svim građanima. 

Nakon završenog studija knjižničarstva na Pedagoškoj akademiji u Ljubljani, od 1986. zapošljava se u porečkoj Gradskoj knjižnici koja do 2007. godine djeluje u sastavu Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Od 1993. godine obavlja poslove voditeljice bibliotečne djelatnosti. Ravnateljica je Gradske knjižnice od njenog osamostaljenja 2007. godine. Predsjednica je Knjižničnog odbora Gradske knjižnice Poreč, članica povjerenstva za izdavaštvo i nakladništvo pri Istarskoj županiji u više mandata i predsjednica radnog tima za knjižnice za izradu kulturne strategije Istarske županije. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na poslijediplomskom studiju informacijskih znanosti, 2006. godine, obranila je magistarski rad “Model mreže narodnih knjižnica Istarske županije”. Iste godine upisuje doktorski studij informacijskih znanosti – smjer knjižničarstvo, a odabrana tema doktorske disertacije odnosi se na narodne knjižnice Istarske županije i kulturni turizam, a pod pažnjom mentorice prof. dr. sc. Aleksandre Horvat i komentorice dr. sc. Daniele Angeline Jelinčić. Godine 2011. stječe titulu doktorice znanosti obranom doktorskog rada “Model razvoja narodnih knjižnica u kulturnom turizmu Istarske županije”. Godine 2015. stječe više stručno zvanje – viši knjižničar.

Foto Tanja Kocijančić 

korona covid pexels dezinfekcija

Istarski stožer: U utorak 19 novih slučajeva, loše vijesti iz bolnice

POREČ: Bježao policiji bez kacige i vozačke