in

Istarski pjesnici u Zagrebu recitirali stihove posvećene istarskoj težakinji

Istarski pjesnici

U nedjelju, 23.03.2024. u Zagrebu, u Kulturnom centru Dubrava sastali su se pjesnici i pjevači iz cijele Hrvatske. Osmi susret posvećen ženama, u organizaciji Književnog kutka Zagreb i njene predsjednice Ljiljane Hidić Pasariček, koji nosi naziv ”S ljubavlju ženama” ostvaren je, vrlo uspješno i ovaj put, nakon natječaja na kojem je prosudbena komisija odabrala pjesnike za ovu godinu.

Među njima su se našle i tri istarske pjesnikinje i jedan pjesnik, i to: Mira Čikan Ružić iz Rovinjskog Sela, Nerina Hrvatin iz Kašćerge, Gracijela Putina iz Brajkovića-Sošića i Miloš Dodić iz Stranića.

gracijela putina
Pjesnici u Zagrebu

Pjesnike nije niti ovaj put spriječila kiša, snijeg, olujno nevrijeme, niti loše stanje na cestama, a sve u cilju druženja, darivanja i pjesme. Svaki je pjesnik na svome narječju, dijalektu i jeziku govorio o ženi. Istarski su to pjesnici činili na svome lipen ČA.

Kulturno-umjetničko društvo ”Valntin”, pod ravnanjem prof. Branka Glavana otpjevalo je niz duhovnih i starih pjesama iz djetinjstva i hrvatske kulturne baštine. Raspjevanu dupkom punu dvoranu Centra Dubrava ispunio je ples, smijeh, knjige, fotografije i na kraju-miris tradicionalnih narezaka Slavonije i najboljih hrvatskih vina.

Dugo će se prepričavati o ovoj manifestaciji, a podsjećati će ih zauvijek zahvalnica koju je primio svaki učesnik ponaosob jer se Zagreb i Istra oduvijek vole, prenijela nam je Gracijela Putina.

Uskrs 2023. u Poreču/Foto Grad Poreč/Manuel Paljuh

USKRS U POREČU: Marenda za sve, Slatko jutro, dječje radionice, sajam domaćih proizvoda…

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan milanovič poreč

Predsjednik Milanović u Poreču: Europa je naš dom, ali nije super država