in

USKRS U POREČU: Marenda za sve, Slatko jutro, dječje radionice, sajam domaćih proizvoda…

Uskrs 2023. u Poreču/Foto Grad Poreč/Manuel Paljuh

Uskrsni produženi vikend donosi, po svim najavama, lijepo vrijeme i bogat program za sve generacije na Trgu slobode, koji su za sve Porečane i goste pripremili Turistička zajednica grada Poreča i Grad Poreč.

Uskrs 2023. u Poreču/Foto Grad Poreč/Manuel Paljuh
Uskrs 2023. u Poreču/Foto Grad Poreč/Manuel Paljuh

U petak, subotu i ponedjeljak, od 10 do 16 sati na Sajmu  tradicionalnih istarskih proizvoda svoje proizvode izložit će desetak štandova, koji će nuditi tipične istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, vino, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande.  

U subotu, od 10 do 13 sati organiziran je program namijenjen najmlađima. Bit će tu oslikavanja lica (face painting), kreativna uskršnja radionica i zabavne igre s animatorima, igre s jajima kao što su pičenje jaja i natjecanje u tucanju jajima. Za one malo starije bit će tu i stol za društvene igre te igra cornhole. Na trg će doskakutati i veseli zeko koji će djeci i onima koji se tako osjećaju dijeliti čokoladna jaja i slatkiše. 

U subotu, od 10 do 12 sati, učenici i mentori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča u sklopu Slatkog uskršnjeg jutra će pripremiti za sve posjetitelje besplatnu degustaciju tradicionalnih slatkih Istarskih delicija kao što su pince, povetice, fritule, orehnjače, pince s kremom od pistacija i vanilije, čokoladna jaja, uskršnja obojana jaja, a biti će tu i fontana od čokolade te druga slatka iznenađenja.  Za dobru atmosferu u subotu od 10 do 14 sati pobrinuti će se DJ Mister G. 

Uskrs u Poreču 2023. - Foto Grad Poreč
Uskrs u Poreču 2023. – Foto Grad Poreč

U nedjelju, u 10 do 12 sati na Trgu Slobode poslužit će se, sada već tradicionalni, besplatni uskrsni domjenak za građane i porečke goste – fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina te obojene pisanice. A od 10 do 13 sati posjetitelje će zabavljati vrsni glazbenici iz Big Banda Pula.  

-Pridružite nam se na porečkog glavnom trgu i uživajte u bogatom programu za sve generacije, poručuje Turistička zajednica grada Poreča.

sandra ćakić kuhar ids dan istarskog statuta

U Poreču obilježen Dan istarskog Statuta: Sandra Ćakić Kuhar – Istra mora nastaviti koračati svojim putem

Istarski pjesnici u Zagrebu recitirali stihove posvećene istarskoj težakinji