in

Izložba Likovne udruge Poreč s motivima Santa Marine u Galiji

Otvaranje izložbe Santa Marina

Likovna udruga Poreč otvorila je u svom prostoru u Klubu umirovljenika Galija u Poreču u ponedjeljak, 25. listopada, izložbu Santa Marina, likovni projekt proveden uz potporu Općine Tar-Vabriga. Otvaranju izložbe prisustvovali su samo autori nastalih radova, a otvorio ju je donačelnik Općine Tar-Vabriga Gaetano Benčić.
Radi se o šestom likovnom natječaju kojeg se svake godine provodi uz potporu Općine Tar-Vabriga. Ovogodišnja tema likovnog natječaja je uvala Santa Marina i sve ono što na nju asocira.

Slavica Oplanić, Gaetano Benčić i Ester Diklić likovna udruga poreč
Slavica Oplanić, Gaetano Benčić i Ester Diklić

Suradnja LUP s Općinom Tar-Vabriga počela je 2016. s prvom Izložbom ”Tore, Tore lipo šelo moje”. Nastavila se 2017. izložbom ”Val de Tore grande amore”. Potom su 2018. tema bile ”Tarske ulike”, dok su se u 2019. godini autori pozabavili ”Amforama Lorona”. Prošle godine tema je bila hrana Kuće tradicijske gastronomije „Degustazione“ i izložba je izvedena virtualnim putem.

likovna udruga poreč izložba santa marina listopad 2021

I ove godine autori su radove izveli na svoj način i u individualno odabranoj tehnici. U likovnom natječaju sudjelovalo je 17 autora, članova Likovne udruge Poreč.
Predstavnici Općine Tar-Vabriga pomno su pogledali radove i ovaj put odabrali dva rada u akrilu, staru barku na molu Santa Marine autorice Slavice Oplanić i pjat pedoći autorice Ester Diklić. Obje autorice nagrađene su poklon bonom za kupnju slikarskog materijala. Ostali autori po završetku izložbe svoje će radove zadržati kao sjećanje na sudjelovanje u ovom projektu.
LUP zahvaljuje Općini Tar-Vabriga na potpori i već radi na osmišljavanju novog projekta nadajući se da će se na obostrano zadovoljstvo ostvariti. Nadaju se da će sljedeća izložba imati domjenak, pjesmu i publiku, a ne samo autore.
Izložba Santa Marina može se individualno pogledati radnim danom u radno vrijeme kluba umirovljenika Galija od 9.00 do 12 sati, saznajemo od Ester Diklić, predsjednice LUP-a.

znanstveno edukacijski centar u šumi kontija

VRSAR: Dovršen Znanstveno-edukacijski centar u Kontiji za prirodne i tehničke znanosti

vrsar stolni tenis

VRSAR: Ana Lukez zlatna u Rijeci